Eggyel kevesebb képviselő Udvardon

Branislav Becík Udvard polgármestere hangsúlyozta
Udvard |

Tizenkettőről tizenegyre csökkentették a képviselők számát az Érsekújvári járás egyik legnagyobb községében. Az alakuló ülést a kultúrházban tartották, mert novemberben megkezdték a községháza felújítását.

Az előző választási időszakban hét független képviselő volt a testületben, valamint hárman az MKP és ketten a Híd tagjaként vettek részt az önkormányzat munkájában. Az új testületnek más az összetétele, csak négy független képviselő van, négyen az MKP és hárman a Híd színeiben. Branislav Becík független polgármesternek nem volt ellenfele az önkormányzati választásokon, holott négy évvel ezelőtt öten pályázták meg ezt a posztot. Az alakuló ülésen Becík ismét Kristína Fridriková független képviselőt nevezte ki alpolgármesternek. A polgármester értékelte az elmúlt választási időszakot és hangsúlyozta, hogy összesen 9,4 millió euró állami, illetve európai uniós támogatást kapott Udvard, amire még a járási székhelyeken sincs példa. A megkezdett beruházások egy részét az új választási időszakban fejezik be. Felújítják az egészségügyi központot, bővítik az óvoda épületét. Biztonságosabbá tennék a forgalmat egy új kereszteződés építésével a Szent Vendel térnél. Udvardon szeretnék felszámolni a játéktermeket, és teljesen megszüntetni a hazárdjátékot. Három évvel ezelőtt közterület-fenntartással, karbantartással, valamint községi ingatlanok kezelésével foglalkozó céget alapított az önkormányzat, amely ma már sikeresen működik. Megépült a körforgalom a központban, bérlakásokat adtak át, és negyven év után új utcát nyitottak, ahol további családi házak épülhetnek.

A Majthényi Adolf Alapiskola hőszigetelésére és az új kazánra 180 ezer eurót kapott a község a környezetvédelmi tárcától. Új tornatermet építettek a magyar és szlovák alapiskola udvarán. A tartalékalapban maradt, több mint ötven ezer eurót Udvard további fejlesztésére fordítják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?