96 342 eurót kapnak az önkormányzatok a migrációval kapcsolatos kiadásaikra

ukrán menekültek felsőnémeti

Összesen 96 342 eurót fizet ki az állam az érintett önkormányzatoknak a harmadik országokból érkezett csoportok ellátásával kapcsolatos kiadásaik kompenzálására, négy rendkívüli helyzet során felmerült kiadásaikra – áll a belügyminisztérium tárcaközi véleményezési eljárásra benyújtott javaslatában.

„A javaslat a 2023. szeptember 1. és 2023. november 14. közötti időszakban a Besztercebányai, a Pozsonyi , az Eperjesi és a Nagykürtösi járási hivatalt fennhatósága alá tartozó területeket érinti, ahol rendkívüli helyzetet hirdettek a harmadik országokból érkező külföldiek tömeges beáramlása kapcsán” – tájékoztatott a minisztérium, és hozzátette: a javaslat nem az ukrajnai háború miatt kihirdetett rendkívüli helyzettel kapcsolatos.

A harmadik országokból jött külföldiek érkezésekor az önkormányzatok gondoskodtak az elhelyezésükről és az ellátásukról. Gondoskodni kellett a külföldiek szállításáról is, valamint az orvosi ellátásukról, a humanitárius segítségnyújtásról, az étkeztetésről, a tisztálkodási lehetőségekről, fertőtlenítőszerekről, és tolmácsokra is szükség volt – közölte a tárca. A biztonságot, a közrendet is fenn kellett tartani, és felügyelni kellett az emberek mozgását.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?