Csak „különleges” emberek láthatják a sárkányt. Ha fizetnek 500 dollárt

varánusz
Comodo |

Borsos összeget fizethet az, aki közelről, a természetes élőhelyén akarja látni a komodói sárkányt, a világ legnagyobb gyíkját.

Az indonéz Kis-Szunda-szigetek kormányzója 500 dollárt akar fizettetni a turistákkal, ha látni  akarják az agresszív, mérgező nyálú varánuszfaj egyedeit. Jelenleg 10 dollárért lehet belépni a Komodói Nemzeti Parkba.

Viktor Bungtilu kormányzó terve szerint a jövőben csak VIP-turistákat engednek a három méter hosszúra és hetvenkilósra is megnövő varánuszokhoz. „A komodói sárkány egyedülálló, de sajnálatos módon nagyon olcsó. Csak a vastag pénztárcájú emberek láthatják a sárkányokat. Akinek nincs pénze, ne jöjjön ide, mert a park kizárólag különleges emberek számára épült” - mondta a kormányzó. Azt is javasolta, hogy a térségbe turistákat szállító hajók 50 ezer dolláros kikötési illetéket fizessenek.

Indonéziai politikai vezetők is gyakran tesznek soha meg nem valósuló bejelentéseket. A kábítószer-ellenes harc vezetője például 2015-ben azt javasolta, hogy a kábítószer-kereskedőknek krokodilok és piranják lakta mocsaras vidéken építsenek börtönt.

Évente turisták ezrei látogatják az Indonézia keleti részén fekvő Komodót, ahol az óriás húsevő hüllők a saját élőhelyükön tekinthetők meg. Elvileg veszélyesek az emberre, de ritkák a halálos végű támadások.
A hatóságok a térség ökoszisztémájának védelme érdekében már korábban is korlátozni akarták a látogatók számát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?