Könnyed komáromi győzelem a zólyomiak ellen

komáromi röpisek
Komárom |

A komáromi VK Spartak UJS egyetemi röplabdacsapat egyre jobban belelendül a játékba az extraligában. Robin Pělucha vezetőedző védencei a hétvégén a bronzérmes Eperjest verő Lokomotíva Zvolen együttesét fogadták otthonukban, amely felett sima 3:0-ás győzelmet arattak.

A Duna-partiak eddigi mérlege a bajnokságban 5 győzelem és 4 vereség, ami a 6. helyre elég a tíztagú mezőnyben. Az aktuális helyezés azonban akkor lenne objektív, ha a Duna-partiak lejátszhatták volna elmaradt mérkőzésüket a Svidník ellen Komáromban, amelynek sorsáról még nem született döntés.

A zólyomiak elleni mérkőzést lelkes szurkolói hangulatban magabiztosan kezdték a komáromiak. Az első játszma közepes színvonalú játékot hozott, de láthatóan a komáromiak voltak koncentráltabbak, szervezettebbek. A fő játékelemekben a hazaiak felülmúlták a vendégeket, talán az adogatás volt azonos szinten – mindkét csapat hat szervát rontott a szettben, ami a röplabdázás élvonalában átlagon aluli. De tény, hogy az első játékrészben a komáromiak domináltak, s osztálykülönbséggel nyerték a szettet 25:17-re – 1:0.

A második játszma kiegyenlítettebb volt. Igaz, a vendégek csak egyszer vezettek, egyébként a komáromiak irányítottak a játékrészben, ami a részeredményekből nyilvánvaló: 8:6, 14:9, 18:14, 23:20, 25:21. A játszmát a hazaiak megérdemelten nyerték, ami döntő volt a meccs végkimenetele szempontjából – 2:0. A komáromiak fölényét jelzi a szettek hossza is, ami átlagosan nem volt több 20 percnél.

A harmadik, utolsó játszmát a komáromiak nagyon fegyelmezetten játszották, semmit nem kockáztattak, minden labdán rajta voltak. A játszmában 10:10-ig fej fej mellett haladtak a csapatok. Ezután a komáromiak magasabb sebességre kapcsoltak, és a játék is élvezetesebbé vált, s a végjátékban a Duna-partiak nem hagytak semmit a véletlenre, és 25:18-ra nyerték a játszmát, a mérkőzést pedig 3:0-ra.

Robin Pělucha vezetőedző elégedett volt csapata játékával: „Fokozatosan javul a játékunk, egyre jobb az összjáték a tapasztaltabb és a hazai nevelésű fiatal játékosok között, ami élvezetes meccseket ígér a folytatásban. Eddig a várakozásnak megfelelően szerepelünk. Remélem egyre, több nézőt vonzunk majd játékunkkal a mérkőzéseinkre, s Komáromban folytatódik a minőségi röplabdázás.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?