Újabb hirtelen árvíz sújtotta Jordániát, ismét vannak halálos áldozatok

Petra
Petra/Kairó/Ammán |

Két hét után újabb hirtelen árvíz sújtotta pénteken Jordániát, legkevesebb 11-en életüket vesztették, és többen eltűntek. Víz árasztotta el az ország fő turistalátványosságát, a petrai romvárost is, amelyet emiatt ideiglenesen bezártak - jelentette a helyi média.

Az ország középső részén található Maán város közelében lévő Vala víztározó környékén tűntek el emberek. A hatóságok Maánban ideiglenes szállást nyitottak több tucatnyi  környékbeli lakosnak, akiknek a házát körbevette a víz. Maán tartományban 4000 embert - köztük turistákat - kellett kimenekíteni az elárasztott helyekről.  A 11 halálos áldozat között két gyerek van, illetve egy búvár, aki mentésben vett részt. 

Az izraeli közszolgálati rádió szerint három izraeli turista is eltűnt Jordánia déli részén.

Két héttel ezelőtt hirtelen áradások 21 ember - közöttük 13, osztálykiránduláson részt vevő gyerek - halálát okozták az arab országban, a Holt-tenger közelében. Emiatt lemondott akkor az idegenforgalmi és az oktatási miniszter. Ez volt az ország történetében az egyik legsúlyosabb szerencsétlenség.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?