Megmérgezett rókákat és madarakat találtak Tardoskedd közelében

megmérgezett rókák
Érsekújvár/Tótmegyer/Tardoskedd |

Karbofuránnal mérgezett három rókatetemet találtak a Tardoskeddhez közeli Jánosmajor határában.

 

Jozef Lengyel zoológust, a Szlovák Állami Természetvédelem, Dunai berkek tájvédelmi körzet dolgozóját, aki a tetemeket megtalálta, november elején hallgatta ki az ügy kapcsán a rendőrség. A Hosszú-kanális közelében ismeretlen tettesek fekete hódpatkány bőrét és két fácánfióka tetemét kenték be karbofuránnal. A furadán (karbofurán tartalmú erős méreg) mezőgazdasági irtószer, melynek a használatát mára betiltották. A karbofurán granulátum egyetlen szemcséje képes megölni egy madarat. Tavasszal ugyanezen a területen galamb-, tyúk- és nyúltetemekbe fecskendezték ezt a mérget ismeretlen tettesek. Március 28-tól április 13-ig tizenhat erdei egerészölyvet, hat mocsári kányát, két hollót, egy rókát és egy kutyát mérgeztek meg ezzel a módszerrel. Jozef Lengyel az egyik közösségi oldalon fényképekkel is dokumentálta a legutóbbi történéseket és hozzátette, régóta helyez ki fotócsapdákat, ám a rendőrség az ilyen felvételeket nem tartja megfelelő bizonyítéknak. Ráadásul az erdőkerülők, orvvadászok ezeket a berendezéseket könnyen megtalálják. Idén már két fotócsapdáját tüntették el.  

A tardoskeddi Jánosík erdőrészben talált állattetemeket, mivel az állatok pusztulását nagy valószínűséggel mérgezés okozta, átadták az Érsekújvári Regionális Állategészségügyi Felügyeletnek, és a pozsonyi központjukban vizsgálják a rókák pusztulásának okát. A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben. A tettest egytől hat évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

 

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?