Hét új játékos a Riekernél

<p>Ma (18.00) a pozsonyi Inter elleni idegenbeli mérkőzéssel a komáromi kosárlabdacsapat is megkezdi szereplését az extraligá új idényében. A Rieker célja viszont a régi: túljutni a playoff első körén.</p>

OROSKY TAMÁS

Persze a rájátszás még odébb van: a kilenc csapat négyszer találkozik minden ellenfelével az alapszakaszban – melynek végeredményét nagyon nehéz megjósolni. „Az extraliga jóval erősebbnek ígérkezik, mint tavaly volt, szinte az összes klub jó nevű kosarasokat igazolt, így a tudásbeli különbségek minimálisak lesznek a csapatok között”– mondta el véleményét lapunk kérdésére Paulík József, a tavaly ezüstérmes komáromiak menedzsere. Szavaival František Rón vezetőedző is egyetért. „A keretek alapján nagyon erősnek tűnnek a címvédő privigyeiek, a pozsonyi Inter, de lényegében a többi riválist is felsorolhatnám.”

Természetesen a holt idényben Komáromban sem tétlenkedtek, sőt, elsőként jelentették be, kik fogják viselni idén a piros-fehér mezt. „Lényegében egy új csapatot alakítottunk ki. Az irányító és a center posztján is, amelyek kulcsfontosságúak a kosárlabdában, új játékosok szerepelnek majd. Hét új kosaras érkezett hozzánk, nekik idő kell, hogy összeszokjanak. Reméljük, másfél–két hónap elég lesz erre, de az is előfordulhat, hogy a szezon végéig döcögni fog a játék” – vélekedik Paulík.

A felkészülési meccsekből Rón sem akar komolyabb következtetéseket levonni. A Rieker 10 találkozót játszott, mindannyiszor neves ellenfelekkel (pl. Albacomp, Falco, Prostějov), s ötvenszázalékos mérleget produkált. „Elégedett vagyok a felkészüléssel, jó körülmények között dolgozhattunk. Azért választottunk nehéz ellenfeleket, hogy felfedjék a gyengéinket, hogy tudjuk, miben kell javulnuk – mondja a cseh tréner. – Hogy ez mennyire sikerült, azt viszont csak a bajnokság fogja megmutatni. Még össze kell rázódnunk, de például a centerünk, Kevin Thompson az utolsó három meccsen már belelendült, és úgy tűnik, Charles Lowe is elképzeléseink szerint fogja tudni szervezni irányítóként a játékot. A legfontosabb, hogy jól kijöjjön a lépés az extraliga első fordulóiban, hogy magabiztosabbak legyenek a fiúk.”

Önbizalomhiányra a komáromiak mai ellenfele sem panaszkodhat: a 2011/12-es idényben csak a cseh bajnokságban szereplő pozsonyiak a szlovák extraligában a bajnoki cím megszerzését tűzték ki célul. „Az Inter mostani csapatát össze sem lehet hasonlítani a Mattoni ligással, egy osztállyal jobbak lettek, nem lesz könnyű ellenük – jósolt Paulík. – A mi célunk ugyanaz, mint tavaly: az alapszakaszban a hatodik helyig végezni, hogy bekerülhessünk a majdani közös cseh–szlovák bajnokságba, a playoffban pedig túljutni az első fordulón. A sokkal több eladott bérlet azt jelzi, szurkolóink nem fordultak el tőlünk, amiért egy kicsit megemeltük az árakat a kiesett szponzori pénzek pótlására. Szükségünk lesz a biztatásukra.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?