Terrortámadás helyszínévé válik a komáromi erőd

terrortámadás
Komárom |

A komáromi erőd terrortámadás helyszínévé válik. Hat ország különleges egységeinek több mint kétszáz tagja tart gyakorlatot az erődben, melynek része lesz egy nyilvános rendezvény ellen elkövetett támadás és egy túszdráma is. Az Atlas Common Challenge 2.0 elnevezésű nemzetközi terrorelhárító gyakorlatra a szlovák Lynx Commando terrorellenes egységének vezetésével és a Belügyminisztérium szervezésében kerül sor október 10-én.

 

„A belépés ingyenes, kiskorúak viszont csak felnőttek kíséretében léphetnek be az esemény helyszínére. Az esemény meglátogatását nem javasoljuk érzékeny természetű személyek számára, mivel az erődben robbanóeszközök és lőfegyverek alkalmazására is sor kerül majd“ – tájékoztatott a komáromi városvezetés.

 

Kapcsolódó cikkünk

Az Atlas Common Challenge 2.0 a maga nemében a legnagyobb és legátfogóbb nemzetközi terrorelhárító gyakorlat Európában, melynek keretében a lehetséges terrortámadások hét forgatókönyve kerül párhuzamos bemutatásra. A terrorelhárító alakulatok 2800 különlegesen képzett tagja épületekben, metróban, buszokon, hajókon, repülőgépeken avatkozik be, és számol fel kémiai, biológiai és radioaktív természetű fenyegetéseket.

A komáromi közönség egy beépített területen végbemenő terrortámadás forgatókönyvét követheti nyomon. A taktikai eljárásokkal együtt a legmodernebb technika is bemutatásra kerül, többek között páncélozott járművek, speciális hidraulikus platformok, illetve Bell 429, Mi-171 és Black Hawk Sikorsky UH-60 típusú helikopterek. Egyes speciális járművek először kerülnek nyilvános prezentálásra Szlovákiában. Emellett megtekinthető lesz a speciális rendőrségi szakemberek - kinológusok, mesterlövészek, pirotechnikusok, egészségügyi dolgozók, tárgyalók, ejtőernyősök, helikopteres egységek – munkája is, sok-sok robbantás kíséretében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?