OTP: túlélő módba kapcsol

ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓBudapest. Több mint 10%-ot esett az OTP és a MOL részvényeinek árfolyama tegnap délelőtt, ami miatt egy ideig szünetelt a két társaság papírjainak kereskedése a Budapesti Értéktőzsdén. Az OTP árfolyama összesen 13,3%-kal, a MOL-é 6%-kal zuhant, a BUX-index pedig 7,3%-kal.

ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

Budapest. Több mint 10%-ot esett az OTP és a MOL részvényeinek árfolyama tegnap délelőtt, ami miatt egy ideig szünetelt a két társaság papírjainak kereskedése a Budapesti Értéktőzsdén. Az OTP árfolyama összesen 13,3%-kal, a MOL-é 6%-kal zuhant, a BUX-index pedig 7,3%-kal. Utoljára négy évvel ezelőtt, 2004 októberében volt ezen a szinten az OTP árfolyama. „Az OTP Bank jó állapotban van ahhoz, hogy túljusson a mostani gazdasági környezet viharain” – közölte tegnap a bank vezérigazgató-helyettese. Urbán László kifejtette, hogy a bank nem nyújt annyi hitelt ügyfeleinek, mint amennyit azok kapni szeretnének. Változást jelent az is, hogy az OTP „nagyon szelektív és nagyon konzervatív a kötvények kibocsátásában”. Az OTP túlélő módba kapcsol, de jó állapotban van – mondta a vezérigazgató helyettese. A MOL közben bejelentette, Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója kedden a tőzsdén értékesítette valamennyi MOL részvényét. A bankigazgató 14 136 forintos átlagáron, közel 176 millió forintért adta el a 12 453 darab értékpapírt. A tranzakciót követően Csányi Sándor tulajdonában nem maradt MOL-részvény. A Magyar Nemzeti Bank továbbra is stabilnak ítéli a magyar bankpiacot, ezzel együtt a jegybank a társintézményekkel, így a Pénzügyi Szervezetek állami felügyeletével együtt kész minden lépést megtenni, ha arra szükség lesz – mondta Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke. Az MNB megítélése szerint a magyar bankrendszer tőkeerős, az országban nincsenek „mérgezett” értékpapírok. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?