Pázmányos a dobogó legfelső fokán

A Pázmány Péter Gimnázium tanulója, Csanda Tamás (I. A) 1. helyezést ért el a ZENIT a programozásban verseny országos döntőjében Grafikus dizájner kategóriában.A ZENIT a programozásban verseny 34. évfolyamának országos fordulóját március 20–22. között rendezték meg Alsókubinban.

A Pázmány Péter Gimnázium tanulója, Csanda Tamás (I. A) 1. helyezést ért el a ZENIT a programozásban verseny országos döntőjében Grafikus dizájner kategóriában.

A ZENIT a programozásban verseny 34. évfolyamának országos fordulóját március 20–22. között rendezték meg Alsókubinban. A feladatok kidolgozására a versenyzőknek önálló ütemtervük volt, a három nap alatt összesen 11 óra. A tanulóknak a legnépszerűbb grafikusprogramokat (pl. Adobe Photoshop, Adobe Illustrator / Corel, Adobe InDesign) kellett használniuk a grafikai anyagok feldolgozásához és promóciós anyagok tervezéséhez. Az országos fordulón a kinyomtatott anyagokat manuálisan kellett befejezniük (papírmodell létrehozása, vágás, ragasztás).

Az idei feladat az volt, hogy a versenyzők megtervezzék és kidolgozzák a SLOVAKIATOUR repülőtársaság és utazási iroda grafikus anyagait, mivel a cég új reklámkampányt szeretne indítani. A feladat 5 fő részből épült fel: fényreklám, csomagolás és repülőjegyek létrehozása, mobilalkalmazás vizuális formájának megtervezése, nyomtatott reklámanyagok – szórólapok, repülőgép-matricák megtervezése. A nehéz munka után az összes kerületi győztes közül diákunk, az I. A osztályos Csanda Tamás léphetett a dobogó legfelső fokára. A szerzett tapasztalatokon és tárgyi ajándékokon kívül fontos kiemelni, hogy Tamást akár az Euroskills 2018 nemzetközi versenyre is jelölhetik, amelyen csak a legjobbak vehetnek részt – az európai államok országos fordulóinak győztesei.

A kiemelkedő eredményhez szívből gratulálunk!

Soóky Zoltán

Pázmány Péter Gimnázium

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?