9,50 euró járhat, ha hazai gyógyfürdőbe megy

Pozsony |

<p>A pénzügyminisztérium adókedvezményekkel szeretné rávenni a lakosságot arra, hogy szabadságát a szlovákiai gyógyfürdőkben töltse. Az ellenzék szerint azonban a szaktárca által kidolgozott javaslat, amire e héten a kormány is rábólintott, csak olcsó propagandafogás.</p>

A pénzügyminisztérium szeretné felpörgetni a hazai fürdőturizmust. „Ennek érdekében olyan közvetett támogatásokat szeretnénk nyújtani a lakosságnak, amelyeknek köszönhetően egyre többen döntenek majd a hazai nyaralás mellett” – nyilatkozta Peter Kažimír (Smer) pénzügyminiszter. A szaktárca javaslata szerint, amire a múlt heti ülésén a kormány is rábólintott, és amelyet a parlament várhatóan szeptemberi ülésén vitat meg, azok az alkalmazottak, akik legalább 50 eurót fizetnek valamelyik hazai fürdőben, az éves adóalapjukból 50 eurót írhatnak le.

Akik már voltak fürdőben, azok tisztában vannak vele, hogy az 50 euró viccesen alacsony összegnek számít, a valóság azonban ennél is árnyaltabb. „Szimbolikus szembeköpés” – így értékeli a pénzügyminisztérium javaslatát Eduard Heger, az ellenzéki OĽaNO parlamenti képviselője. Heger szerint senki sem vitatja, hogy a hazai turizmust támogatni kell, a pénzügy most bejelentett intézkedése azonban az ellenzéki képviselő szerint nem számít valódi ösztönzésnek. „Nem szabadna megfeledkeznünk arról, hogy az adóalapból leírható tételről van szó, vagyis az alkalmazottak számára a valódi megtakarítás csupán 9,50 euró lesz, miközben egy standard, 3 napos üdülés egy hazai fürdőben átlagosan 200 euróba kerül. Ehhez képest a 10 eurónál kisebb támogatás elenyészőnek számít” – mondta Heger.

Szerinte míg a kormány ilyen szimbolikus összeggel próbálja meg kiszúrni az alkalmazottak szemét, az egészségbiztosítók évről évre kevesebbet költenek a gyógyfürdői ellátásra. Ez az összeg az elmúlt hét évben a felére csökkent. „A kormánynak tudomásul kellene vennie, hogy a hosszabb gyógyfürdői kezelés a gyógyulást szolgálja, az államnak így elsősorban ez utóbbi támogatására kellene nagyobb összeget fordítania” – tette hozzá Heger. (mi, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?