A WBO jóváhagyta Jeff Horn győzelmét Manny Pacquiao ellen

San Juan |

<p>A Boksz Világszervezet (WBO) a vizsgálat lezárása után jóváhagyta Jeff Horn győzelmét, aki Manny Pacquiaóval szemben megszerezte a váltósúly világbajnoki címét.</p>

A WBO hétfőn megállapította, hogy a bírók helyesen hozták ki - egyhangú pontozással - győztesnek az ausztrál ökölvívót július 1-jén, a brisbane-i rögbistadionban 51 ezer néző előtt rendezett profi gálán. Pacquiao több döntést is ellentmondásosnak tartott, jó néhány szakértő egyetértett vele, és megkérdőjelezte az eredményt - mondván, a bírók a hazai közönség miatt kedveztek Hornnak -, ezért egy fülöp-szigeteki kormányhivatal felülvizsgálatot kért a WBO-tól. 

A világszervezet tájékoztatása szerint öt független bírót kértek fel, akik végignézték a mérkőzés hang nélküli felvételét. A nevüket nem hozták nyilvánosságra. Megállapításuk szerint Pacquiao öt, Horn hét menetben bizonyult jobbnak, összességében pedig hárman az ausztrált látták győztesnek, egy a fülöp-szigetekit, egy pedig döntetlent ítélt.

A korábban iskolai tanárként tevékenykedő Horn örömét fejezte ki, hogy a WBO döntése igazolta a sikere jogosságát.

A közelmúltban felmerült, hogy a 38 éves Pacquiao ismét visszavonulhat, de a meccs szerződésében szerepel a visszavágó lehetősége, amit a hírek szerint szintén Ausztráliában rendezhetnek idén novemberben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?