7537 aláírás gyűlt össze Párkányban

Párkány |

<p>Farkas Iván és Szigeti László szerdán leadta a környezetvédelmi minisztériumban a&nbsp;Párkány&nbsp;területére tervezett hulladékégető központ elleni petíció aláírásait. Néhány nap alatt 7537 aláírást gyűjtöttek.&nbsp;</p>

„Ez óriási eredmény. Ez is mutatja, hogy az emberek felbőszültek a tervezett beruházáson. A polgárok maguk jöttek a petíciót aláírni, nem kellett őket erre késztetni. Köszönet minden segítőnek, aktivistának. Ésfolytatjuk!Szeretnénk,ha a párkányi régió felnőtt lakosainak többsége aláírná a petíciót” – nyilatkozta Farkas Iván, a Magyar Közösség Pártja gazdasági és régiófejlesztési alelnöke, Muzsla polgármestere, Nyitra megye képviselője. Az MKP már korábbi nyilatkozatában egyértelműsítette, mindent megtesz azért, hogy a hulladékfeldolgozó üzem ne épüljön meg Párkányban. Ezért kezdeményezték az aláírásgyűjtést. 

A kétnyelvű petíciós íveken a következő magyar szöveg olvasható: „A Szlovák Köztársaság alulírott polgárai az SzK Alkotmányának 27. fejezete és a petíciós jogról szóló 85/1990 Tt. törvény értelmében tiltakozunk a Párkány város területére tervezett hulladékfelhasználási és -újrahasznosítási központ felépítésének szándéka ellen. Meggyőződésünk, hogy a tervezett üzem tovább rontaná az amúgy is kedvezőtlen légszennyezettségi mutatókat, s ezáltal a város és a környező települések életkörnyezetére negatív hatással lenne. Párkány jelentős idegenforgalmi és turisztikai központ – fürdőváros, ahol az ilyen jellegű környezetszennyező üzemnek semmi helye. Kérjük az illetékes állami és önkormányzati szerveket, ne engedélyezzék a tervezet megvalósítását.” 

Szigeti László MKP-s megyei képviselő rámutatott, hogy a több mint 7 ezer aláírás arról tanúskodik, Párkány és környékének lakossága attól tart, hogy az amúgy is fél évszázadon keresztül szennyezett környezet most még veszélyesebb kihívással szembesül.

A környezetvédelmi minisztérium megállapította, hogy a projekt elbírálásának folyamata még a legelején tart. „Az elbírálás még hónapokig tarthat“ - mondta Tomáš Ferenčák szóvivő. A beruházó által benyújtott pályázatot jelenleg bárki bírálhatja, a polgároktól kezdve a városokon át. A petíció margójára Ferenčák annyit mondtott, hogy mindenkinek joga van véleményt nyilvánítani.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?