Ingyen hajvágás, hal és sírkő a valutaváltásért

Isztambul |

<div>Zuhan a török líra, ezért Recep Tayyip Erdogan török elnök utasította a népet: elő kell szedni a párnacihából a dollárt és az eurót.</div>

Ingyen hajvágást, halat, sírkövet, külföldi ösztöndíjat kaphatnak azok a törökök, akik elnökük felhívására jelentős mennyiségű külföldi valutát váltanak át a fizetőeszköz védelmében.  A török líra jelenlegi mélyrepülését Erdogan külső, a Nyugat összeesküvésének mondja, amelynek célja a török gazdaság térdre kényszerítése. Az elnök felszólította honfitársait, hogy szedjék elő a párnacihába rejtett dollárjaikat, a kereskedőket pedig arra kérte, hogy a lehető legtöbb tranzakciót bonyolítsák le török pénzben. Az állami szervektől kezdve a kamarákon át labdarúgócsapatokig számtalan intézmény és polgár dönt úgy minden egyes nap, hogy eleget tesz Erdogan kérésének. A Reuters összefoglalója szerint egyes kereskedők és boltosok ingyen áruval vagy szolgáltatással ösztönzik az embereket a dollárbeváltásra. Isztambulban több étterem és borbélyüzlet ingyen ételt, illetve ingyen hajvágást kínál azoknak, akik nyugtával tudják igazolni, hogy dollárt váltottak be. Egy ankarai halkereskedő azt állította, hogy az elmúlt napokban több tucat embernek adott ingyen halat a kampány részeként.  A Hürriyet című lap értesülése szerint egy bursai kőfaragó ingyen sírkővel jutalmazza azokat, akik beváltanak legalább 2000 dollárt. A kelet-törökországi Van város egyeteme külföldi kutatási ösztöndíjjal kecsegteti az első öt, 20 ezer dollárt beváltó személyt. Az isztambuli Nagybazárban működő egyik ékszerkereskedés, a Borsa Gold csak török lírát fogad el, hogy így szegüljön szembe „a nyugati hatalmakkal, amelyek az elbukott július 15-i puccs után gazdasági téren nyitottak új frontot Törökország ellen”.  A török líra értékének egyötödét vesztette el ebben az évben, árfolyama novemberben a 2008-as pénzügyi válság utáni mélypontját érte el.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?