Olcsóbb lesz a villany, a gáz és a hő!

Pozsony |

<p>Januártól csökken a villanyáram, a földgáz és a hőszolgáltatás ára, döntött tegnap az Árszabályozási Hivatal. Az áram ára átlagosan 4,3 százalékkal, a földgázé 2,6%-kal, a hőenergiáé pedig mintegy 6 százalékkal lesz alacsonyabb.</p>

A víz ára enyhén emelkedik. „A víz- és csatornadíj ára éves összehasonlításban 0,3 százalékkal emelkedik, vagyis csak minimális növekedésről beszélhetünk” – tájékoztatott Jozef Holjenčík, a hivatal elnöke. A víz ára valójában csökken 6 százalékkal, de mivel a vízdíj két részből áll, a fix összegből és a víz árából, az összesített ár 0,3 százalékkal lesz magasabb. Az ár csökkenése Holjenčík szerint elsősorban a terjesztés árának csökkenésének köszönhető.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?