Koncentrációs táborok látogatását javasolja a minisztérium

Pozsony |

<p>Az oktatási minisztérium az állami oktatási program részeként tette közzé azt az ajánlást, amely a gimnáziumok, szakközépiskolák és konzervatóriumok vezetőségét és tanári karát arra biztatja, hogy diákjaikkal látogassanak meg koncentrációs táborokat, holokauszt-emlékhelyeket, illetve rendhagyó tanórákon foglalkozzanak többet a második világháborús terror kérdésével.&nbsp;</p>

Az oktatási minisztérium célja a rasszista, idegengyűlölő, antiszemita és más szélsőséges megnyilvánulások megelőzése a fiataloknál. A tárca ezzel összefüggésben a szeredi Holokausztmúzeum, a pozsonyi Zsidó Kultúra Múzeuma, a besztercebányai Szlovák Nemzeti Felkelés Múzeuma,  a roma holokauszt áldozatainak emlékére állított máriatölgyesi és dunaszerdahelyi emlékmű, illetve a lengyelországi Auschwitz-Birkenau és a csehországi Terezín meglátogatását javasolja.  Ezen kívül javasolják a fasiszta üldözés és terror túlélőivel, illetve azok rokonaival történő beszélgetéseket is egy-egy rendhagyó tanóra keretében. Az ajánlás szeptember 1-től érvényes. A javaslattal, hogy a középiskolai tantervbe foglalják bele az auschwitzi koncentrációs tábor kötelező látogatását, és teremtsék meg a tanulmányi kirándulások anyagi hátterét, Simon Zsolt független képviselő állt elő még áprilisban.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?