Ha ilyen tejszínt vett a Lidl-ben, visszakérheti a pénzét

Pozsony |

<p>A Lidl áruházláncnak vissza kell vonnia egy Pilos márkájú tejterméket, mivel annak csomagolásán hamis értéket tüntettek fel a zsírtartalomra vonatkozóan - számolt be róla a <a href="http://gazduj.etrend.sk/clanky-gazduj/smotana-na-varenie-lidl-klame-tuk…; portál.</p>

A Pilos márkájú, 500 ml-es tartós kávétejszín 12 százaléknál kevesebb zsírt tartalmaz, holott a a gyártó a csomagoláson ezt az adatot tüntette fel - derül ki az Országos Állat-egészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Felügyelet (ŠVPS SR) elemzéséből. A terméket az áruházlánc minden boltjából visszavonják, aki pedig már vett belőle, visszakérheti a pénzét. Az áru az egészségre nem káros ugyan, de a hamis érték feltüntetése a vásárló félrevezetésének minősül. A termék gyártója a lengyel Okregowa Spoldzielnia Mleczarska w Lowiczu. A vállalat két évvel ezelőtt hasonló okból kapott bírságot Csehországban. Akkor a 200 grammos, szintén Pilos márkájú "cottage light" túróval próbálták átverni a vásárlókat. A csomagban ugyanis kevesebb túró volt, mint amennyit a csomagoláson feltüntettek. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?