Zavartalanul működik a jobbikos képviselő irodája Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahely |

<p>Szávay István azt állítja, a belügyminisztérium nem szólította fel arra, hogy bezárja dunaszerdahelyi irodáját.&nbsp;</p>

Kedden Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője tartott fogadóórát a dunaszerdahelyi képviselői irodájában. A képviselő kitart amellett, hogy nem zárja be az irodát, szerinte nem sért törvényt a képviselői fogadóiroda működtetésével. 

A képviselői iroda tavaly októberi megnyitása heves reakciókat váltott ki, a szlovák parlament törvénybe foglalta, hogy csak az országban bejegyzett pártok működtethetnek irodát Szlovákiában. Szávay hangsúlyozta, dunaszerdahelyi irodája nem párt-, hanem képviselői fogadóiroda. A képviselő felszólítást kapott a belügyminisztériumtól.  „Felhívták a figyelmemet arra, hogy ez az iroda jogellenesen működik, és kérték a véleményemet. Álláspontom szerint az irodám működése nem ütközik Szlovákia alkotmányába, sem más jogszabályba” – nyilatkozta lapunknak Szávay István, aki március közepén válaszolt a minisztérium levelére. Hozzátette, a levélben nem szólították fel az iroda bezárására. Az ellene hozott törvényt viccnek titulálta.  „A belügyminisztérium felszólította Szávayt, hogy az irodája működése ellentétes az ország törvényeivel. Ha nem tartja tiszteletben a felszólítást, a jogszabályok szerint járunk el” – tájékoztatott a tárca.  „Ha megbüntetnek, megtámadom a döntést az illetékes hatóságnál” – folytatta a képviselő, és leszögezte, nem hajlandó kifizetni az esetleges büntetést és kész nemzetközi fórumokra vinni az ügyet. „Nem akarjuk bejegyeztetni a pártot, és Magyarországon kívül nem folytatunk politikai tevékenységet” – közölte Szávay. 
 A dunaszerdahelyi irodában hetente tartanak fogadóórát, néha a párt képviselője is megjelenik. Ha nincs itt, a Jobbik itteni szervezői várják az ügyfeleket. „A felhalmozódott ügyeket az első hónapokban elintéztük. Most különböző sérelmekkel fordulnak hozzánk a lakosok, amelyekkel gyakran az itteni politikusok sem tudnának mit kezdeni. Ha kell, jogi tanácsokat adunk” – mondta Pallér Péter, a Jobbik szlovákiai szervezője.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?