Meghalt a világ legidősebb férfija, csaknem 113 éves volt

Tokió |

<p>Kevesebb mint két hónappal 113. születésnapja előtt meghalt a japán Koide Jaszutaru, akit a földkerekség legidősebb férfijaként tartott számon a Guinness Világrekordok.</p>

A hozzátartozók szerint az agg férfiszabó kedden hajnalban, egy nagojai kórházban hunyt el szívproblémák következtében. 

Az 1903. március 13-án született Koide öt hónapig viselte a világ legidősebb élő férfija címet. A titulust az ugyancsak 112 évesen elhunyt honfitársától, Momoi Szakaritól vette át augusztusban. 

A legidősebb japán férfinak mostantól a 111 éves Josida Maszamicu számít, de egyelőre nem tudni, hogy az 1904. május 30-án született aggastyán elég öreg-e ahhoz, hogy világrekorder lehessen. 

A világ legidősebb élő embereként jelenleg egy amerikai nőt, a 116 éves New York-i Susannah Mushatt Jonest tartja számon a Guinness. 

A hosszú élet titkát a kedden elhunyt férfirekorder a mértékletességben, a dohányzás és az ivászat mellőzésében, az apró örömök megtalálásában látta. 

Unokája úgy emlékszik Koidéra, mint akit mindig a varrógépnél látott, önmagának az alsónadrágtól a kabátig mindent saját kezűleg varrt. Amikor a világ legidősebb férfijává avatták, a saját maga által 80 évesen szabott nadrágban fogadta az ünneplőket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?