Segítséget kér a nagymegyeri kutyamenhely

Nagymegyer |

<p>Veszélybe került a nagymegyeri kutyamenhely, a tulajdonos tartozása miatt elárverezhetik a bérelt épületet. A Dog Azyl Polgári Társulás a nyilvánosság segítségét kéri.</p>

A kutyamenhelyet egy volt istállóban alakította ki a társulás három évvel ezelőtt. A Nagymegyerhez tartozó városrészben, ám a várostól távol lévő menhelyen jelenleg közel 70 állat van, további 35 kutyát pedig családok fogadtak be átmenetileg. „Három évvel ezelőtt írtuk alá a bérleti szerződést az épület tulajdonosával, kialakítottuk a menhelyet, és a múlt hónapban sikerült elérni, hogy hivatalos menhelyként és karanténállomásként működhessünk” – olvasható a Facebook közösségi oldalon is közzétett felhívásukban. Május 12-én derült ki, hogy az épület tulajdonosa nem fizette a banknak a hitele törlesztő részleteit, és az intézmény árverésre bocsátotta a leterhelt tulajdont. Az árverést május 28-án rendezik meg. Az istállót egy attól 3 kilométerre található telekkel együtt árverezik el. Az épület értéke a becslés szerint 15 056, a telek kikiáltási ára pedig 16 534 euró. A két tételt nem lehet különválasztani, csak együtt lehet megvásárolni az ingatlanokat. A Dog Azyl társulás szeretne ajánlatot tenni az istállóra, nyilvános pénzgyűjtést hirdettek, hogy összejöjjön a szükséges 16 000 euró. Emellett szükségük van olyan személyre is, aki hajlandó lenne megvásárolni a menhely számára felesleges telket, vagy egy kölcsönszerződés alapján segítene megvásárolni a területet. A gyűjtésről bővebb információt a Facebook közösségi portálon, a Dog Azyl oldalán találnak. Az adományokat a 2926895003/1100 számlaszámra várják. Ha a polgári társulásnak nem sikerül megvásárolnia az ingatlant, a menhelyet valószínűleg fel kell számolniuk, az ott tartott kutyákat pedig el kellene altatni.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?