Megkezdődött a szezon a Baťa-csatornán

Szakolca |

<p>Ma délelőtt jelképesen megnyitották a hajózási szezont a Baťa-csatornán, a szakolcai kikötőben.&nbsp;</p>

Az évadnyitó alkalmából számos kézi és gépi hajtású vízi járművel indultak el az egykori átrakodó állomás, a Výklopník felé, amely ipartörténeti műemlék. A nap folyamán különböző együttesek fellépései, szórakoztató vetélkedők és más programok várják a látogatókat. A hajózási szezon során lehetőség nyílik lassú járatú, külön engedély nélkül vezethető lakóhajók bérlésére. Szakolcán 2007-ben építettek kikötőt, mintegy 400 ezer euróból.  A  Baťa-csatorna 1934 és 1938 között épült, 52 kilométer hosszú mesterséges vízi út, Otrokovice és Rohatec között. A csatornát eredetileg szánszállításra használták. A kommunisták 1961-ben felfüggesztették a szénszállítást a csatornánk, a következő évben a hajóparkot is eladták. A vízi út a rendszerváltásig gyakorlatilag karbantartás nélkül volt. 1989 után a csatornarendszert újra felfedezték. Az első hajó 1995 májusában ment végig rajta. Ugyanebben az évben fejlesztési ügynökség alakult, amely a vízi út népszerűsítését tűzte ki célul. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?