Megállt a PC-eladások csökkenése

Tajpej |

<p>Nyolc negyedévnyi folyamatos visszaesés után megállt a személyi számítógépek (PC) eladásainak csökkenése 2014 második negyedévében a Gartner piackutató vállalat csütörtöki jelentése szerint.</p>

Az idei év második negyedévében világszerte 75,76 millió darabot értek el a PC-eladások, éves bázisú alapon 0,1 százalékkal növekedtek. A legtöbb számítógépet a kínai Lenovo adta el, 14,5 millió darabot, az egy évvel korábbi 12,6 millióhoz képest. Piaci részesedése 16,7 százalékról 19,2 százalékra nőtt.

A PC-eladásokban második helyen áll a Hewlett-Packard. 2013 második negyedévében 12,26 millió PC-t értékesített, 2014. április-júniusában 13,4 milliót, piaci részesedése 16,2 százalékról 17,7 százalékra változott. A Dell 8,9 millió darabról 10,09 millió darabra növelte eladásainak számát, piaci részesedése 11,9 százalékról 13,3 százalékra emelkedett.

A dobogóról lemaradt Acer piaci részesedése 2014 második negyedévében 7,9 százalék volt, az ASUS-é 6,9 százalék, a többi kisebb PC-gyártóé pedig összesítve 35 százalék. A Gartner elemzői szerint a nyers számadatok mögött eltérő tendenciákat lehet megfigyelni. A fejlett gazdaságú országokban inkább stabilak voltak, míg a fejlődő országokban csökkentek az eladások.

A piackutató jelentése szerint a különbség legfőbb oka a táblagépek növekvő népszerűsége a fejlődő országokban. A táblagépek olcsóbbak, mint a PC-k, így jobban vonzzák a fogyasztókat, ezért még kell egy kis idő, míg a fejlődő piacokon is megáll a személyi számítógépek eladásainak visszaesése.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?