Harminc év után találta meg édesanyját egy tajvani férfi

Párizs |

<p>Harminc év után, éppen anyák napja előtt találta meg tajvani édesanyját egy ma már családos férfi, aki apró gyermekként került Finnországba, ahol nevelőszülőknél nőtt fel.</p>

A négygyermekes Conny Wiik hat éve kezdett édesanyja után kutatni, amikor megszületett első gyermeke, egy kislány, és ráébredt arra, hogy ő az egyetlen vérszerinti rokona. Wiik, aki a Finnország nyugat partvidékén fekvő Nykarlebyben, egy rókafarmon gazdálkodik, 1980-ban született Tajvanon. Örökbeadása előtt Ho Liu Ming-fennek hívták, születési bizonyítványán szerepel édesanyja neve, de apját ismeretlenként tüntették fel. 

Wiik története akkor vett szerencsés fordulatot, amikor pár hónapja, egy vele készült riportot követően kapcsolatba került a tajvani hatóságokkal. Néhány róla és anyjáról készült közös fotó segített a kutatásban. Különösen az a kép, amelyen jól kivehető volt egy anyajegy édesanyja szájának sarkában. De a legnagyobb segítséget maga az anya adta, aki hajlandó volt a DNS-vizsgálatra, hogy egyértelműen kiderüljön a vérrokonság.
Wiik ősszel készül Tajvanra, hogy meglátogassa édesanyját. A férfi örökbefogadása annak idején teljesen legális úton történt, ám több tucatnyi olyan tajvani gyerek került a nyolcvanas évek elején Ausztráliába, Finnországba, Svédországba és az Egyesült Államokba, akiket egyszerűen eladtak. A gyerekkereskedő-hálózat 1982-ben bukott le, a Tajvanról akkor elkerült gyermekek közül sokan manapság kezdik felkutatni vérszerinti szüleiket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?