Takarékosságunk mértéke

Pozsony |

<p>Havi rendszerességgel minden harmadik polgár képes takarékoskodni, rendszertelenül pedig a megkérdezettek 54 százaléka tesz félre &ndash; derül ki a Prima banka megbízásából a 2muse ügynökség által végzett felmérésből.</p>

Azok közül, akik havonta meg tudnak takarítani, minden második személy havonta legfeljebb 60 eurót tesz félre. Minden ötödik havi maximum 30 eurót takarít meg, 16 százalékuk 31 és 50 euró közöttit, 18 százalékuk 51 és 100 euró közötti összeget, 4 százalék 101–150 eurót, 8 százalék 151–200 eurót, végezetül minden tizedik takarékoskodó polgár 201 eurónál is többet. A válaszadók 82 százaléka szerint az a legjobb, ha valamelyik bankban pihen a pénz, 18 százalék viszont inkább otthon tartja a pénzét. A pénzintézet mellett döntők 39 százaléka kamatozó folyószámlán helyezi el a megtakarítását, 32 százaléka folyószámlán, 25 százaléka az életbiztosítást, 24 százaléka lakás-takarékpénztárak nyújtotta lehetőséget, 17%-a pedig a határidős lekötést választja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?