Kapitulált az Union

Pozsony |

<p>Véget érhet az Union Egészségbiztosító és az állami egyetemi kórházak közti harc, a biztosító kapitulált. &bdquo;Teljesítettük a kórházak minden ismert követelését, ma már egyikük esetében sincs semmilyen akadálya annak, hogy aláírjuk a szerződéskiegészítést &ndash; jelentette ki Elena Májeková, az Union felügyelő bizottságának tagja. &ndash; Meggyőződésem, hogy ha a kórházaknak valóban a betegek kezelése a legfontosabb, akkor már a héten aláírhatjuk a kiegészítéseket.&rdquo;</p>

 

A kórházak egyelőre nem kommentálják a biztosító ajánlatát. „Hétfőn délután kaptuk meg az ajánlatot, jelenleg elemezzük” – tájékoztatta lapunkat Petra Stano Maťašovská, a pozsonyi egyetemi kórház szóvivője.

Az állami kórházak valójában az Általános Egészségbiztosító (VšZP) nyomására mondták fel az Unionnal még júniusban a szerződéseiket, és a háromhavi felmondási idő most, szeptember végén jár le. A VšZP csak azzal a feltétellel volt hajlandó többet fizetni az intézményeknek, ha a másik két egészségbiztosító is legalább annyit fizet, mint ő. „Habár nem értünk egyet azzal a módszerrel, ahogyan az állami egészségbiztosító kikényszerítette a szerződési feltételek módosítását, és nem tudunk azonosulni a kórházak eljárásával sem, beleegyeztünk a feltételekbe” – jelentette ki Májeková. Ugyanakkor szerinte a kórházak legalább félmillió eurót vesztettek azon, hogy júniusban elutasították az Union ajánlatát. „Az Union már az év elején is ugyanolyan vagy az állami biztosítónál jobb feltételeket kínált, ennek ellenére a kórházak nem írták alá a kiegészítéseket” – figyelmeztetett a biztosító vezetője. Ennek az lehetett az oka, hogy az Union a teljesítménykorlát feletti gyógykezelések ára esetében úgynevezett degresszív árképzést alkalmazott, vagyis ezeknek a kezeléseknek az ára alacsonyabb.

A biztosítónak mindenképpen fontos a megállapodás tető alá hozása a nagy kórházakkal, mivel erre egyrészt a törvény kötelezi, másrészt pedig szeptember végéig tart az átjelentkezési időszak, és a megállapodás halogatása csak az Unionnak árt. (lpj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?