Mamaklub a VASÁRNAPBAN: A testvéri civakodás

Vasárnap ajánló

A Penn State University tudósai 1996-ban érdekes adatokat gyűjtöttek össze. Tizenegy éves korunkig hetente 10–17 órát töltünk testvéreinkkel. Ez szabadidőnk harmadát teszi ki. Többet vagyunk velük, mint a szüleinkkel és a barátainkkal.

 

Testvéreinktől rengeteg tapasztalatot szerzünk, melyet majd a barátainkkal, kollégáinkkal és partnereinkkel való kapcsolatokban fogunk kamatoztatni. A szoros együttlét megtanít alkalmazkodni, toleránsnak lenni és osztozni. Gyermekként elsajátítjuk a szociális érzékenységet, amely befolyásolja, milyen felnőtté válunk. Megtanuljuk elfogadni egymást. Fejlesztjük az empátiánkat, összefogunk, ha szeretnénk valamit elérni, és megtanuljuk megvédeni magunkat, meg egymást is. Sok lehetőség nyílik a konfliktusok kezelésére. Megtanuljuk kiharcolni a játékot vagy a csokit, de a békülés különböző formáit is gyakoroljuk.

Mikor beszélünk egyenrangú testvéri kapcsolatról? Mi a veszekedés szerepe? Hányszor civakodnak egy nap a gyerekek? Mikor kell beavatkoznia a szülőnek? Mitől lehet rossz a testvérek viszonya? Mit tehet a szülő? Hogy támogassuk a testvérek jó kapcsolatát?

Ezekre a kérdésekre is mind választ kapnak, ha a már megvásárolható Vasárnapban elolvassák Érsek Szilvia pszichológus írását.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?