ZENEZÓNA

Két producerrel dolgozik a U2
Brian Eno és Daniel Lanois producerekkel egy dublini stúdióban készíti új nagylemezét az ír U2. Lanois az amerikai Billboard magazinnak nyilatkozott a készülő korongról. „Arra törekszünk, hogy zeneileg formabontó albumot, igazi mesterművet hozzunk létre.

Két producerrel dolgozik a U2

Brian Eno és Daniel Lanois producerekkel egy dublini stúdióban készíti új nagylemezét az ír U2. Lanois az amerikai Billboard magazinnak nyilatkozott a készülő korongról. „Arra törekszünk, hogy zeneileg formabontó albumot, igazi mesterművet hozzunk létre. Meglehetősen sok a demóanyag, a zenekar Marokkóban és Franciaországban két albumra is elegendő dalt rögzített” – mondta a producer. Az együttes frontembere, Bono már korábban elárulta, hogy a marokkói népzene mellett a metál stílusjegyei is fellelhetőek az új szerzeményeikben. A lemez megjelenési dátuma egyelőre nem ismert, valószínűleg még idén boltokba kerül. (pj)

Elkótyavetyélt koncertbevétel

A Grammy Awardson az év könnyűzenei producerének, a BRIT Awardson a legjobb brit férfi előadónak választott Mark Ronson jelenleg a Version című nagylemezével turnézik, és alaposan megkeseríti vele menedzsere életét. Markot barátai és ismerősei is elkísérik, ráadásul mindannyian feladatot és ebből eredően fizetést is kapnak, így a koncertek rendre veszteségesek. „A menedzserem mérges rám, de ez engem nem érdekel. Az sem baj, ha teljesen leégek. Ez nem a napi munkám, nem ezzel keresem a kenyerem, arra ott vannak a produceri teendőim” – nyilatkozta Mark. (pj, e)

Végre kipipálva az énekesi poszt

2004-ben három brit basszusgitáros: Andy Rourke (ex-The Smiths), Peter Hook (ex-Joy Division, New Order) és Gary Mani Mounfield (ex-The Stone Roses, Primal Scream) Freebass néven hobbizenekart alapított. „Már legalább egy nagylemeznyi dalt írtunk, és jelenleg keressük a megfelelő énekest, akivel végre nagyobb sebességre válthatunk” – ezt még tavaly nyilatkozta Peter. Az együttes végre megtalálta az énekesét Gary Briggs, az 1998-ban megalakult Haven nevű zenekar egykori frontembere személyében. Az már januárban kiderült, hogy a Freebass készülő albumán Tim Burgess (The Charlatans) és Bobby Gillespie (Primal Scream) is énekel. (pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?