ZENEZÓNA

Billy Corganék a hetesek bűvöletében
2007. VII. 7-én jelenik meg a chicagói The Smashing Pumkins viszszatérő albuma Zeitgeist címmel.

Billy Corganék a hetesek bűvöletében

2007. VII. 7-én jelenik meg a chicagói The Smashing Pumkins viszszatérő albuma Zeitgeist címmel. A költő-énekes, Billy Corgan vezette együttes 2000 februárjában (hét évvel ezelőtt) dobta piacra az utolsó stúdiólemezét MACHINA/The Machines Of God címmel, majd az év decemberében a chicagói Metro nevű szórakozóhelyen adott koncertjével búcsúzott el a közönségtől, ott, ahol a pályafutása 1988-ban elkezdődött. Az eredeti zenekarból a frontemberen kívül csak Jimmy Chamberlin tagja az újjáalakult formációnak, a többi zenész nevét egyelőre titok fedi. (p, b)

Tavasszal újból megpróbálják

A Vince Clarke és Andy Bell alkotta Erasure a slágerlistákon az utóbbi években messze várakozáson alul teljesít, holott zenei stílusa, a szintipop újból a virágkorát éli. Tavaly az énekes szólódallal rukkolt elő, a Crazy azonban bukás volt. A duó most újra megpróbálkozik az élvonalba kerüléssel, új albuma Light At The End Of The World címmel május második felében kerül a boltokba. Beharangozóként az I Could Fall In Love With You című dal jelenik meg maxi CD-n április elején. Clarke elmondása szerint a lemez egyenes folytatása az eddigi életműnek, ám számos meglepetést is tartogat. A korong Gareth Jones producer felügyelete mellett készül. (p, d)

Járatlan úton a nu-metal együttes

A kaliforniai Linkin Park új hangzást ígér az előreláthatólag április 30-án megjelenő albumán. „Az anyag sötét, kísérteties, ugyanakkor popos és melodikus. Több benne a gitár és nagyobb szerepet kapott a dob is. A hangzásvilágban megtalálhatók a klasszikus rock és a hiphop elemei is, összességében mégsem lesz nu-metal. Az új hangzásunk kialakításában komoly szerepe van Rick Rubin producerünknek. Jelenleg a lemez keverési munkálatai folynak” – nyilatkozta Chester Bennington, a zenekar frontembere. A világhálón már egy ideje kinn lévő két szerzemény (Qwerty, Announcement Service Public) nem lesz rajta az albumon, csak a rajongói klubok ajándékkiadványára kerülnek fel. (p, z)

Újra aktív a legendás zenekar

A The Eagles meglepetésre hamarosan vadonatúj felvételeket felvonultató lemezzel rukkol elő. A legendás együttes utoljára 1979-ben jelentkezett stúdióalbummal, majd 1994-ben kiadta az új dalokkal kiegészített Hell Freezes Over című koncertlemezét, és ezt követően alkalmanként összeállt egy-egy fellépés erejéig. „Két-három hónapon belül elkészül a korong, hacsak addig meg nem öljük egymást” – nyilatkozta Don Henley, a zenekar dobosa. (p, z)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?