Whoopi Goldberg és Eva Longoria a Tribeca filmfesztivál zsűrijében

New York |

<p>Whoopi Goldberg és Eva Longoria is részt vesz az április 17-én megnyíló Tribeca Filmfesztivál zsűrijeinek munkájában - jelentették be csütörtökön a szervezők.</p>

A tizenkét napos New York-i filmfesztiválon a különböző kategóriákban szereplő filmekről több zsűri dönt. A testületekbe idén több mint negyven színész, producer, rendező, újságíró, illetve forgatókönyvíró kapott meghívást.

Az 57 esztendős Whoopi Goldberg a dokumentumfilmes zsűri tagja, Eva Longoria pedig a dokumentum- és diák-rövidfilmes mezőny filmjeiről dönt majd. A fesztivál tájékoztatása szerint a kategóriánként kiadott díjakkal pénzjutalom is jár.    A Robert de Niro kezdeményezésére 2002-ben alapított nemzetközi filmmustrán az évek során eddig mintegy 1300 filmet láthattak a nézők nyolcvan országból.     Az idei fesztivál Lichter Péter Look Inside The Ghost Machine című kísérleti filmjét is beválogatta rövidfilmes versenyprogramjába. A super 8-as celluloid szalagok felhasználásával készült, 5 perces montázsfilmet a Let There Be Light: The Cycles of Life elnevezésű, experimentális filmeket felvonultató versenyszekcióban vetítik.     A fesztivál első ízben külön szekciót szentel a digitális média irányzatainak, a bemutatandó produkciókon keresztül a közönség interaktívan vehet részt a témák megismerésében.    A szervezők összesen 89 filmet tűznek műsorra, köztük 55 játékfilmes és 34 dokumentumfilmes produkciót. A játékfilmes mezőnyben a közönség a The Pretty One című vígjátékot, Richard Linklater trilógiájának befejezését, a Before Midnight című romantikus filmet és Neil Jordan vámpírfilmjét, a Byzantinumot is láthatja.    A mustra a Mistaken for Strangers című dokumentumfilm világpremierjével nyílik meg. A The National nevű brooklyni rockbanda turnéjáról forgatott zenés munka producere az Oscar-jelölt Marshall Curry volt. A filmet Tom Berninger rendezte, a banda frontemberének, Matt Berningernek a bátyja. A vetítés után az együttes is fellép a fesztiválon.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?