Whitney feltámasztása

ddd

Már tavaly októberben szóltunk, mert sejtettük, hogy gyorsan elkapkodják a jegyeket Whitney Houston pozsonyi koncertjére. Az elmúlt évtizedek legszebb hangú amerikai popdívája ugyan nyolc éve halott, de ez nem akadályozza a turnészervezőket abban, hogy hatalmasat kaszáljanak vele.

A koncertkörút címe An Evening With Whitney: The Whitney Houston Hologram Tour, amiből már sejthető a lényeg. Egy amerikai cég (azóta már többen is megjelentek a piacon) halott sztárokat „kelt életre” a modern technika segítségével: mozgó, életnagyságú hologramfigurák formájában. A hanganyag régi koncertfelvételekről származik, a látványt szintén koncertvideókból, illetve dublőrök segítségével teremtik meg, a kettőt szépen összehegesztve. Ráérő zenészeket sem gond verbuválni, akik hangról hangra pontosan lekísérik az előadót. 

Az első ilyen kísérletnek épp Whitney Houston halála után pár hónappal lehetett tanúja a világ: Tupac Shakur „jelent meg” a Coachella fesztivál színpadán, a zenekar élőben játszott, az 1996-ban elhunyt rapsztár pedig állítólag olyan élethűen mozgott közöttük három dimenzióban, hogy alig lehetett észrevenni a digitális trükköt. (A közönség őrjöngött, a kritikusok zöme úgyszintén, bár egészen más okból.) 

Az „élő” táncosokkal megspékelt Whitney-turné első szakasza pár napja kezdődött Angliában, áprilisban pedig az USA-ban folytatódnak a koncertek. A pozsonyi show időpontja március 21., helyszín az Incheba vásárcsarnok, amely ideális terep, jól mozgatható, alakítható színpaddal – bár a látványt állítólag méretre lehet igazítani, ezért sokféle teremben megteremthető a kívánt illúzió. Jegyeket hivatalosan már nem lehet kapni az Inchebába, a szervezők azt javasolják, hogy aki mindenképp szeretne bejutni, időről időre ellenőrizze az interneten, nem szabadultak-e fel jegyek. 

Whitney Houston sógornője is nyilatkozott a minap, szerinte a turné időzítése tökéletes, mert épp most érkezett el az idő, hogy a rajongók ismét találkozzanak a dívával, felidézzék a dalaihoz fűződő szép emlékeket. Pat Houston nemcsak az énekesnő rokona, hanem menedzsere is volt az utolsó tizenöt évben, úgyhogy érthető a lelkesedése. 

A világturnét egyébként az a cég szervezi, amely nemrég Amy Winehouse-t hozta vissza a színpadra hologramként. Ugyanazt a technikát használják, amit Carrie Fisher esetében a Zsivány Egyesben, vagy legutóbb a halott koreai kislány és édesanyja bizarr „találkozásánál”. 

„Whitney Houston az egyik legfontosabb énekesnő, aki valaha köztünk élt. Olyan sok zenészre volt nagy hatással műfajtól és kortól függetlenül. Óriási megtiszteltetés, hogy a családja ránk bízta, hogy gondozzuk az örökségét” – mondta a Base Hologram elnöke, Brian Becker. 

A turné pozsonyi állomására egyébként körülbelül annyiba kerültek a jegyek, mintha Whitney Houston élőben lépne fel. Sosem tudjuk meg, mit gondolna ő erről az egészről, az utóbbi években gyors fejlődésnek indult könnyűzenei hologramiparról. Sokan egyenesen kegyeletsértőnek tartják a modern filmes technika ilyetén felhasználását, a közösségi oldalakon hónapok óta folyik a vita a rajongók között. De mivel a család támogatja a projektet, ahogy tavalyelőtt Amy Winehouse szülei is támogatták, jogilag minden rendben van. Ki-ki maga döntheti el, kíváncsi-e egy ilyen koncertre, vagy inkább eredeti videók segítségével idézi fel Whitney Houston emlékét. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?