Vilmos herceg és hitvese együtt a Tussaud-panoptikumban

London |

<p>Szerdától együtt lesz látható Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegnő Madame Tussaud világhírű londoni panoptikumában.</p>

Vilmos - Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája, aki édesapja után majdan az Egyesült Királyság uralkodója lesz - tavaly április 29-én kelt egybe polgári származású kedvesével, Kate Middletonnal. A királynő a világraszóló londoni menyegző után a Cambridge hercege, illetve hercegnője címet adományozta az ifjú házaspárnak.

Az 1835-ben alapított londoni Tussaud-panoptikum közölte: Vilmos és Katalin az első házassági évforduló közeledtével most elfoglalja méltó helyét a múzeumban.

A tájékoztatás szerint Katalin hercegnő viaszfigurája annak a kék kosztümnek "a pontos másolatát" viseli majd, amelyet az igazi Kate Middleton az eljegyzés másfél évvel ezelőtti bejelentése alkalmából viselt. A ruhát az eredeti modellt tervező londoni Issa divatház bocsátotta a Tussaud-panoptikum rendelkezésére.

A múzeum bejelentette azt is, hogy a viaszhercegnő a zafír-gyémánt eljegyzési gyűrű "apró részletekig kidolgozott" mását viseli majd.

Vilmos 2010 novemberében néhai édesanyja, az 1997-ben elhunyt Diana hercegnő jegygyűrűjével jegyezte el kedvesét. Vilmos herceg édesapja, Károly trónörökös is ugyanezzel az akkor 28 ezer fontba kerülő gyűrűvel jegyezte el 1981-ben a 20 esztendős Dianát.

Az apró gyémántokkal kirakott, zafírkővel díszített 18 karátos aranygyűrű mai piaci értéke meghaladja a 200 ezer fontot, ám eszmei értékét - tekintettel előtörténetére - szakértők legalább 32 millió fontra taksálják.

Vilmos és Katalin viaszfigurája négyhavi csapatmunka eredménye, és a panoptikum tájékoztatása szerint a két bábu egyenként 150 ezer fontba kerül.

A megtérülés azonban bizonyosra vehető, hiszen Madame Tussaud londoni panoptikuma hírhedten drága: az egyetlen látogatásra érvényes családi jegy helyszíni vásárlás esetén 108 fontba kerül, és még kedvezményes online elővásárlással is 81 fontot kell fizetni egy családi belépőért. A kiállítás bejáratánál azonban így is rendszeresek a hosszú sorok.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?