Világsztárok és a kábítószer

Amióta olyan hírességek, mint Jimi Hendrix vagy Janis Joplin kábítószer-túladagolás miatt haltak meg, mindenki számára egyértelművé vált, hogy a csillogó világban a drogok csábítása mindig jelen van. Szerencsére egyre több művész ismeri fel a kábítószer veszélyeit, és másokat is figyelmeztetnek, hogy gondolkozzanak el, és vonják le a megfelelő következményeket.

Cher

„Már tizennégy éves koromban kábítószereket szedtem, és napokon keresztül be voltam lőve. Ma már tudom, hogy a drogok nem tesznek boldoggá. Akármennyire furcsának és bolondosnak is tűnök a színpadon, ez nálam kábítószer nélkül is megy.”

Boy George

„Volt idő, amikor naponta kétezer márkát költöttem kábítószerre. Egy év után azt éreztem, hogy teljesen ki vagyok készülve, egy lépést sem tudtam tenni drog nélkül. Amikor egy reggel szörnyű fejfájással ébredtem, hirtelen világossá vált előttem, hogy rászoktam a drogokra. Öreg embernek és nyomoréknak éreztem magam. Mintha valaki bennem lenne, húzna és tépne és segítségért kiáltott volna. Tudtam, hogy abba kell hagynom. Azonnal jelentkeztem elvonókúrára, és rengeteg szenvedés árán sikerült leszoknom. Akkoriban néha úgy éreztem, megőrülök. Szégyelltem magam a családom előtt is. Most már évek óta tiszta vagyok, és az alkotóerőmmel sincs baj. Tudom, akármi történik az életben, akár narkós vagyok, akár nem, ezért elsősorban engem terhel a felelősség.”

Belinda Carlisle

„A Go-Go’s-nál megszoktam, hogy esténként magamra húzom a műanyag cuccokat, színesre festem a hajam, és belövöm magam. Egyik reggel tükörbe néztem, és hirtelen rádöbbentem arra, hogy kábítószeres vagyok. Mindenkinek azt tudom ajánlani, hogy el se kezdje, mert leszokni sokkal nehezebb lesz. Hónapokon keresztül alkoholisták és kokainfüggőségben élők rendezvényeire jártam Los Angelesben. Akkor ismertem meg férjemet, Morgant is, akinek új életemet köszönhetem. Sokat segített, hogy újra magamra találjak. Most már én is küzdöm a környezetvédelemért, az állatkísérletek betiltásáért, és a családommal együtt a Los Angeles-i hegyekbe költöztünk. Mindent újra kellett kezdenem, és azt is megtanultam, hogy ne vegyem készpénznek a sikert. Mindenkinek azt tanácsolom, hogy tartsa magát távol ettől az ördögi anyagtól.”

David Bowie

„Éveken keresztül kábítószeres voltam. Ha erre a szörnyű időszakra gondolok, még most is kiráz a hideg. Akkoriban szinte óránként kokaint szívtam. Eleredt az orrom vére, szinte semmit sem láttam a könnyektől, és úgy vonaglottam a padlón, mint egy állat. Olyan borzasztóan még sose éreztem magam. Egy alkalommal a hatéves fiam, Zowie éppen ilyen állapotban talált rám. Apró kezeivel átölelte a nyakamat, és ezt suttogta a fülembe: ne félj apa, segítek neked. Úgy érzem, ez volt a fordulópont. Megesküdtem, hogy a fiam kedvéért lemondok a kábítószerről, különben nincs értelme tovább az életemnek. Két évvel később sikerült. Elvonókúrával és kemény önfegyelemmel most már teljesen tiszta vagyok.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?