Vezet a Chicago

Los Angeles. Március 23-án 75. alkalommal adják át az Oscarokat. Az amerikai filmakadémia díjainak jelöltjeit tegnap reggel az akadémia elnöke, Frank Pierson és Marisa Tomei színésznő hozták nyilvánosságra Los Angelesben.

Los Angeles. Március 23-án 75. alkalommal adják át az Oscarokat. Az amerikai filmakadémia díjainak jelöltjeit tegnap reggel az akadémia elnöke, Frank Pierson és Marisa Tomei színésznő hozták nyilvánosságra Los Angelesben.

A kitüntetésért folyó versenyből idén a Chicago című musicalfilm emelkedett ki tizenhárom jelöléssel. A New York bandái című történelmi eposz tíz jelölést jegyezhetett fel, míg Az órák című dráma alkotói legfeljebb kilenc szobornak készíthetik a vitrinjüket. 2003 legjobb filmjének jelölt produkciók így a következők: Chicago, New York bandái, Az órák, A Gyűrűk Ura – A két torony és A zongorista.

A legjobb női alakítás díját idén Salma Hayek (Frida), Nicole Kidman (Az órák), Diane Lane (A hűtlen), Julianne Moore (Távol a mennyországtól), illetve Renee Zellweger (Chicago) szerezheti meg, míg a legjobb férfi alakítás díjára az Adrien Brody (A zongorista), Nicholas Cage (Adaptáció), Michael Caine (A csendes amerikai), Daniel Day-Lewis (New York bandái), Jack Nicholson (Schmidtről) ötösfogat valamelyik tagja nyújthatja rá a kezét. A legjobb férfi mellékszereplő díját Chris Cooper (Adaptáció), Ed Harris (Az órák), Paul Newman (A kárhozat útja), John C. Reilly (Chicago), vagy Christopher Walken (Kapj el, ha tudsz) kaparinthatja meg. A legjobb női mellékszereplő a Kathy Batest (Schmidtről), Julianne Moore-t (Az órák), Queen Latifah-t (Chicago), Meryl Streepet (Adaptáció) és Catherine Zeta-Jonest (Chicago) tartalmazó halmazból kerül ki.

A legjobb rendező díjára Rob Marshall (Chicago), Martin Scorsese (New York bandái), Stephen Daldry (Az órák), Roman Polanski (A zongorista) és Pedro Almodovar (Beszélj hozzá!) direktorokat jelölték. (Index)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?