Kultúra

Veszélyben a Woodstock 50

New York | Veszélybe került az év legnagyobb könnyűzenei eseményeként beharangozott Woodstock 50, amelyet a legendás fesztivál ötvenedik évfordulójának tiszteletére hirdettek meg, az eredetihez közeli helyszínen.
Juhász Katalin

2019. április 22. 17:00

Légi felvétel az 1969-es Woodstock közönségéről.    (Képarchívum)

Az augusztus 16–18. között tervezett fesztiválra ma kezdték volna árulni a jegyeket az interneten, ez azonban egyelőre nem lehetséges, mivel a szervezők nem kapták meg a szükséges tisztiorvosi engedélyt.

A kiszemelt helyszín az egészségügyi szakemberek szerint nem alkalmas fél millió ember fogadására – ugyanannyi érdeklődőt várnak, amennyien az ötven évvel ezelőtti fesztiválon összegyűltek és két napon át szórakoztak, állítólag borzalmas higiéniai kürölmények között, bármiféle tisztiorvosi engedély nélkül.

A szervezők épp a nagyobb befogadóképesség és a jobb megközelíthetőség miatt döntöttek az eredeti Bethel helyett a szintén New York államban fekvő Watkins Glen falucska határában fekvő terület mellett, ahová 60 fellépőt harangoztak be, olyan sztárokat, mint Jay-Z, Miley Cyrus, Chance the Rapper vagy az Imagine Dragons. Az 1969-es Woodstock fellépői közül Carlos Santana, David Crosby, John Fogerty, Robert Plant, valamint a Grateful Dead még élő tagjai fogadták el a meghívást.

A Rolling Stone magazinnak nyilatkozó fő szervező, Michael Lang szerint a rendezvény nem marad el, arra azonban nem tudott válaszolni, hogyan tervezik orvosolni a felrótt hiányosságokat. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

7,5 millió eurós nyereséggel zárult a szlovákiai jégkorong-vb

Pazar koncerthelyszínt talált az Omega

Frissítve

Ismét csak egyetlen alkotmánybíró-jelöltet sikerült megválasztani

Ki állítja meg a házigazda Brazíliát?

Elnapolták a politikusok válaszadási jogáról szóló vitát

Gelléék és Vlčekék is a döntőben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?