ValóVilág 2

Ismerősöm, Panni fanatikus valóságshow-rajongó. Még az interneten is figyelemmel kísérte a Big Brother és a ValóVilág eseményeit. S közben elképzelte, hogy nemsokára eljön érte a herceg fehér lovon. Képzeletében a herceg Majka, Laci és Pongó képében jelent meg.

Ismerősöm, Panni fanatikus valóságshow-rajongó. Még az interneten is figyelemmel kísérte a Big Brother és a ValóVilág eseményeit. S közben elképzelte, hogy nemsokára eljön érte a herceg fehér lovon. Képzeletében a herceg Majka, Laci és Pongó képében jelent meg. Régebben Aigner Szilárd volt a kedvence, de változott a helyzet. Amúgy is, ma már nem az időjárás-jelentők Magyarország legnagyobb sztárjai, hanem a valóságshow-k szereplői...

Panni minden reklámhordozót begyűjtött, ami a két műsorral kapcsolatos: kispárnákat, poharakat, sörnyitókat. Megvette a BB- és a VV-cédét is, sokat hallgatta ezeket, azzal nem is törődött, hogy valójában mit hallgat. Már alig várta, hogy a show-k második sorozatának hanghordozói is kiadásra kerüljenek. Szomorú volt, amikor megtudta, hogy a BB-nek nem lesz, mivel maga a műsor nagyot bukott, így a kiadók nem vállalkoztak BB-cédé megjelentetésére.

De szerencsére a ValóVilág bejött, és hozzá hanghordozó is párosult. Panni hosszas unszolásra kölcsönadta nekem az első VV-cédét, mivel nem igazán emlékeztem, hogy ki mindenki szerepel rajta. A Sony Music által kiadott anyag csak a főcímzenéjében emlékeztet a műsorra. Érthető, hiszen akkor még senki nem tudta, hogy az első sorozat szereplői (is) milyen nagy zenei tehetségek! ĺgy azután olyan csapatok, előadók kaptak rajta helyet, mint a Supernem, az Anima Sound System, vagy éppen Hernádi Judit. Nekik tudtommal tényleg nincs közük hozzá.

De a második rész más, ezért Panni szívéhez is sokkal közelebb áll. Ezen dalra fakad Ági, Pongó, Majka, Oki, sőt még Elvis is. Ebből a szempontból tehát hitelesebb, mint az elődje. A kiadó is megváltozott, a multinacionális cég helyett az a Tom-Tom Records gondozza a kiadványt, amelyre muszáj odafigyelni, egyre-másra jelenteti meg az igényes anyagokat.

Természetesen ez is a főcímzenével indul, amelyet ezúttal Orsi ad elő Majka rapbetétjével megspékelve. Azután Majka szólóban is énekel, a már aranylemezzé vált albumának címadó felvételét, Az ózdi hőst prezentálja. Kétségkívül ő a valóságshow-k legnagyobb nyertese, Panninak is Majka a nagy kedvence. A legszerencsésebb után az egyik legszerencsétlenebbet hallhatjuk, Ágit, aki ugyan tud énekelni, mégis szenved, nem találja a helyét, és tuti, hogy énekesnőként sokra nem viszi. A cédén az Egy latin dal című felvételével szerepel. A következő két dalt (?) ajánlom kihagyni minden egyes zenerajongónak. Okit nem lehet komolyan venni, és kikérem magamnak (a zenerajongók nevében), hogy neki is jutott hely a magyar szórakoztatóiparban. Nem tudom megemészteni, hogy ő lett az Omen énekese. Azé az Omené, amely a Pokolgép utózenekaraként Kalapács József vezetésével azért valamit letett az asztalra. Felfoghatatlan, miért kell bemocskítani a csapatot ezzel az lökött Okival. A másik felvételről csak annyit, hogy az előadója Pongó... Elvis is helyet kapott a cédén, aki szintén jobban tette volna, ha újabb tetováló stúdiót nyit, ahelyett, hogy benyitott a hangstúdióba... Ami viszont dicséretes, az Hajni és Leslie közös dala, A sziget, amely slágergyanús szerzemény.

Ezen a cédén is felbukkannak nevek, akiknek semmi közük a ValóVilághoz, pl.: Ákos, Desperado, Bon Bon, és nem tudni, miként került a hanghordozóra a Hungária és az LGT egy-egy klasszikusa. Gyanítom azért, mert valamivel el kell adni. Kevés az olyan fanatikus rajongó, mint Panni, aki csupán a valóságshow-sztárok kedvéért megvesz egy cédét.

A fennmaradó dalokat a kiadó sztárjai, sztárjelöltjei szolgáltatják, hiszen az album rejtett reklámhordozó is egyben, a közönség fedezze csak fel ezeket! Kevesen tudják ugyanis, hogy a K!mnowak hosszabb szünet után új lemezzel jelentkezett, és jó volna, ha végre a cég másik ászát, az egyszercsak nevű zenekart is megismerné a nagyérdemű, amely az elmúlt időszak egyik legjobb lemezét szolgáltatta.

Szóval az új ValóVilág-cédé gerincét a legérintettebbek, a valóságshow-szereplők szolgáltatják, akik vásárra vitték a bőrüket, csak az a kérdés, hogy miattuk többen megveszik-e a hanghordozót, vagy kevesebben. Gyanítom, ez utóbbi válik valóra. Mindenesetre Panninak már a polcán van, pontosabban állandóan a cédélejátszójában, naponta legalább tízszer végighallgatja, de hogy mit hallgat, az úgy látszik most sem érdekli... S közben várja a herceget: Majkát, Lacit, Pongót a fehér lovon. Hiába, Pannit teljesen megfertőzték a valóságshow-k. (Puha József)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?