Vágyik az életelixír után?

Az élet vizét nemcsak a mesékben, hanem a valós életben is keressük. Laboratóriumokban meglepő felfedezéseket tesznek, így hát manapság olyan kifejezésekkel találkozhatunk, melyek eltérően hangzanak, de lényegében hasonló a tartalmuk: csodagyógyszerek, génsebészet, fiatalító kúrák és ehhez hasonlóak.

Az élet vizét nemcsak a mesékben, hanem a valós életben is keressük. Laboratóriumokban meglepő felfedezéseket tesznek, így hát manapság olyan kifejezésekkel találkozhatunk, melyek eltérően hangzanak, de lényegében hasonló a tartalmuk: csodagyógyszerek, génsebészet, fiatalító kúrák és ehhez hasonlóak. Ezek az emberek örök ifjúság iránti vágyának bizonyítékai. Az egészben az a legérdekesebb, hogy az ember saját magán kívül keresi azt, ami valójában benne rejlik – a képesség, mellyel egészségi állapotát befolyásolhatja, s így saját erejével elérheti a hosszantartó fiatalos külsőt. Csak erős akarat és az általánosan elfogadott szabályok betartása kell hozzá

A hosszú élet vademecuma:

1. Egyen keveset, és csak akkor, ha már éhségérzete támadt. A túlzott evés az egészség legnagyobb ellensége.

2. Csökkentse minimumra a húsfogyasztást, kerülje a zsírokat (főleg az állati eredetűeket (vaj, tojás, tej, sajt), a serkentőszereket (kávé, alkohol, dohány), és fogyasszon sok nyers zöldséget és gyümölcsöt.

3. Szenteljen több figyelmet a szexualitásnak. Frank Sinatra és Anthony Quin, akik magas koruk ellenére megtartották termékenységüket, azt állították: „Az embernek három dolgot kell edzésben tartania: az agyát, az izmait és a libidóját.”

4. Napirendjébe sorolja be a rendszeres mozgást, legjobb a friss járás (90-110 lépés percenként) legalább fél órán keresztül.

5. Sportoljon még idős korban is.

6. Lélegezzen mélyeket, a légzésbe kapcsolja be a rekeszizmát is.

7. Ne hordjon szűk ruhákat, nadrágot, korzettet, öveket, mert akadályozzák a vérkeringés szabad áramlását.

8. Naponta zuhanyozzon le meleg, majd langyos vízzel, végül dörzsölje át testét durva törülközővel.

9. Óvatosan élvezze a földi örömöket. Ne gyötörje magát megtörtént vagy még meg nem történt dolgokkal.

10. Igyekezzék megtartani a személyi függetlenségét. Mindenki saját maga felelős az egészségi állapotáért és a boldogságáért.

11. Barátaival való kapcsolata legyen intenzív. Ne sajnálja a társaságukban eltöltött időt, ha az elég lelki nyugalmat ad Önnek.

12. Egész életében dolgozzon valamin, ami nemcsak Önnek fontos, hanem környezetének is. A pozitív értékekben való hit az életoptimizmus forrása.

13. Ha teheti, sokat utazzon. Új országok és népek megismerése megóvja Önt a kishitűségtől, amit az öregedés hoz magával.

14. Tanulja meg oldani a feszültséget, amely a nap folyamán felgyülemlik Önben. Minden este legalább 20 percig relaxáljon.

15. Az élethez való hozzáállása legyen mindig rugalmas: semmi sem örök, és kevés dolognak van abszolút érvényessége. Még a legkellemetlenebb helyzetekben, vagy a sikertelenség után is tudatosítsa, hogy nem hiábavaló az újrakezdés. (béres)

Fagyasztott vitaminok

A citrom jól bírja a hideget. A gyümölcsöt negyedekre vágjuk, és műanyag dobozban a fagyasztóba tehetjük. A nyári hőségben jégkocka helyett ezt tehetjük az üdítőbe, a jeges teába.

Éhség ellen sárgarépa

Ha kibírhatatlan éhség gyötri, elég, ha elrág egy sárgarépát esetleg uborkát. A kínzó éhség elmúlik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?