Ünnepi programok

Holnap ünnepi műsorrend szerint közvetítünk, reggel 8 órától sugározzuk műsorainkat. A hírek, sporthírek és a műsorajánlat után Kiss József történész jegyzetét hallgathatják meg az ünneppel kapcsolatosan 8.20-kor. 8.30-kor az irodalmi félórában megszólal Vajkai Miklós, majd irodalmi művekből hangzanak el részletek.

Holnap ünnepi műsorrend szerint közvetítünk, reggel 8 órától sugározzuk műsorainkat. A hírek, sporthírek és a műsorajánlat után Kiss József történész jegyzetét hallgathatják meg az ünneppel kapcsolatosan 8.20-kor. 8.30-kor az irodalmi félórában megszólal Vajkai Miklós, majd irodalmi művekből hangzanak el részletek. Ezután komolyzene. Anyák napja egykoron címmel 9.30-kor tűztük műsorra azt a néprajzi összeállítást, amelyben az alsóbodoki ünnepségeket elevenítik fel a helybeliek. A 10 órai hírek után kuplék és sanzonok csendülnek fel – kedvcsinálóul néhány név az előadók közül: Paudits Béla, Psota Irén, Tolnai Klári, valamint a Hot Jazz Band. Hogyan teljesítette a kormány a szociálpolitika területén tett vállalásait, milyen az életszínvonal az országban? Egyebek mellett erre válaszol a munka-, szociális és családügyi minisztérium államtitkára, Bauer Edit. A 10.30-kor kezdődő kerekasztal-beszélgetés két további vendége Lovász Attila és Tuba Lajos szakújságírók. 11.30-kor Lehár Ferenc, Kálmán Imre és Huszka Jenő operettjeiből hallhatnak részleteket. A déli hírek után nóták és csárdások szólnak, 13 órától Lazítani. 14.30-kor a BBC híreit hallhatják, 14.35-kor Kívánságműsor, 15.05-kor orvosi tanácsokkal szolgálunk. Május 1-je egykor és ma: Mit őriznek erről a ma is vegyes érzelmeket kiváltó napról a rádió hangarchívumában, s mit őriz a kötelező felvonulásokról az emberi emlékezet? Ez már a Pulzus témája, amely holnap is 15.15-kor jelentkezik. További témák: Mérföldkövek címmel a hét végén immár hatodszor tartották Udvardon a helytörténészek országos konferenciáját, ezúttal a Kossuth-bicentenárium jegyében; magyar-szlovák Határmenti Együttműködési Konferencia volt Párkányban, Búcson és Muzslán; kulturális tavasz Gútán; a magyar, ukrán és a cseh főkonzulátus Kassán létrehozta a Konzulok klubját, és megtartották első tavaszi piknikjüket. A műsor utolsó perceiben Jámbor Klára magyarországi zeneszerzővel hallhatnak beszélgetést. 17 órától 17.25-ig azok telefonhívásait várjuk, akik játszani szeretnének. Klasszikusok diszkóritmusban – ezt az összeállítást a Napzártáig, 17.40-ig sugározzuk. Hallgatóinktól 18 órakor búcsúzunk. (-tek)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?