Umberto Eco jegyében

Budapest. Loana királynő titokzatos tüze címmel a XIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra jelenteti meg Umberto Eco legutóbbi kötetét az Európa Könyvkiadó. Umberto Eco olasz író, esztéta, irodalomtörténész lesz az április 12-én kezdődő fesztivál díszvendége.

Budapest. Loana királynő titokzatos tüze címmel a XIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra jelenteti meg Umberto Eco legutóbbi kötetét az Európa Könyvkiadó. Umberto Eco olasz író, esztéta, irodalomtörténész lesz az április 12-én kezdődő fesztivál díszvendége. A szerző ötödik, eddigi legszemélyesebb hangvételű regénye ifjúkori önarckép, amely a múlt század harmincas-negyvenes éveibe repíti vissza az olvasót. A kötetet Barna Imre, a kiadó igazgatója ültette át magyarra. A mű 2005-ben jelent meg olasz nyelven. A Képes regény alcímmel, magyar nyelven is napvilágot látó kötetben a kor hangulatát egyebek mellett színes képregényfigurák, plakátok és divatlapképek idézik meg. A történet elbeszélője, a hatvanas éveiben járó antikvárius szívroham után kómából ébred, ennek következtében semmilyen személyes dolog nem jut az eszébe. Világirodalmi, történelmi és hétköznapi ismereteit fel tudja idézni, ezekből kell személyes emlékeit rekonstruálnia. Umberto Eco budapesti látogatása alkalmából a kiadó újra megjelenteti a szerző öt kötetét: A Szépség története, A rózsa neve, az Öt írás az erkölcsről, a Hat séta a fikció erdejében, továbbá a Művészet és szépség a középkori esztétikában című könyvet.

A budapesti rendezvény az idén a kanadai kortárs irodalmat mutatja be kiemelten a magyar közönségnek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?