Alonso szerint az Aston Martin lett a jövő csapata

Fernando Alonso

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso szerint az Aston Martin lett „a jövő csapata” azután, hogy szerződtette Adrian Neweyt.

A 43 éves spanyol versenyző a hétvégi, Azeri Nagydíj helyszínén arról beszélt, hogy az F1 legjobb tervezőjének tartott brit szakember leigazolásával, valamint a 2026-tól életbe lépő új szabályokkal az istállóé a jövő. 

„Nagyszerű plusz ő a csapatnak. A bejelentés után azonnal írtam neki, de szerintem mindenki más is. Nagyon szerettem volna vele dolgozni” – mondta a veterán pilóta, akit Newey korábban „ősellenségének” nevezett amiatt, hogy aktuális csapatával mindig igyekezett borsot törni az általa tervezett versenyautókat vezetők orra alá. 

A 65 éves, jelenleg még a címvédő Red Bull alkalmazásában álló brit szakember márciusig nem kezdheti el a munkát új csapatánál, így a jövő évi autókra kevés ráhatása lesz, a Forma-1 szabályrendszere ugyanakkor 2026-tól jelentősen megváltozik, így az új korszakot már egy teljesen Newey tervezte géppel kezdheti majd meg az Aston Martin. 

Newey májusban jelentette be, hogy 19 esztendő után elhagyja a világbajnok Red Bullt, mert új kihívást akar keresni. A szakmája legjobbjának tartott tervező autói összesen 25 egyéni és konstruktőri világbajnoki címet hoztak a Williams, a McLaren és a Red Bull csapatainak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?