Újra aktív az Elso Emelet!

Legalábbis egy koncert erejéig mindenképpen... A kilencvenes éra éveiben szinte minden valamire való együttes az elozo korszakokból öszszeállt, hogy folytassa, vagy egy koncert keretében végleg elbúcsúzzon egykori rajongóitól. Akadtak olyanok is, amelyek csak felléptek, különösebb kommentár nélkül; nem készítettek új dalokat, de nem is nevezték fellépésüket búcsúkoncertnek. A szemfülesebbjei. Hogy késobb, ha a sors úgy hozza, ismét összeállhassanak. Ilyen az Elso Emelet is.

A tagok hat év után újra együtt lépnek színpadra. Ám a nyolcvanas évek egyik legkedveltebb magyar popzenekarának új korszaka mindössze egyórás lesz. A csapat szeptember tizenharmadikán Siófokon, a Sport 1 Fesztiválon ad koncertet. Kikiék legutóbb hat évvel ezelott – pontosan ugyanezen a napon – játszottak a Budapest Sportcsarnokban. Az Állj, vagy lövök!, a Csakazértis szerelem, a Madame Pompadour és megannyi örökzöld sláger eloadói már készülnek a fellépésre.

„Szeretnénk néhány olyan számot is eloadni, amelyek nem szerepelnek az együttes nagylemezein, de lehet, hogy kizárólag a legnagyobb slágereinket játsszuk el. Tavaly voltunk 20 évesek, akkor elmaradt a jubileumi koncert, ám most mindent bepótolunk. Én már hetek óta edzem magam, hiszen számomra mindig is fontos volt, hogy minden fellépésre maximálisan felkészüljek, de ezzel a többiek is így vannak” – mondta Kiki, a nyolcvanas évek sikerzenekarának énekese. (o,p)

Elso Emelet-diszkográfia

1. Elso Emelet I. – 1984 (Hungaroton-Start)

2. Elso Emelet II. – 1985 (Hungaroton-Start)

3. Elso Emelet III. – 1986 (Hungaroton-Favorit)

4. Elso Emelet IV. – 1987 (Hungaroton-Favorit)

5. Naplemez – 1988 (Hungaroton-Favorit)

6. Turné ‘88 – 1988 (Hungaroton-Favorit)

7. Vadkelet – 1989 (Hungaroton-Favorit)

8. Kis generáció – 1990 (Proton)

9. Best Of Elso Emelet – 1997 (Hungaroton-Gong)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?