Újabb díjakat zsebelt be A némafilmes

Santa Monica |

<p>Teljes gőzzel tart az Oscar-díj felé a The Artist - A némafilmes című francai film, négy díjat is elnyert a független filmesek Spirit Awards elnevezésű díjai közül, amelyeket szombat este adtak át Santa Monicában.</p>

Előző este Michel Hazanavicius fekete-fehér filmjét a francia Oscar-díjnak számító César-díj kiosztóján hat szoborral - köztük a legjobb francia filmnek járóval - jutalmazta a francia filmakadémia. A Hollywood múltjáról szóló némafilmet tíz kategóriában jelölték Oscar-díjra, amelynek díjátadó gáláját vasárnap este rendezik a Los Angeles-i Kodak színházban.
A némafilm hőskorának végén játszódó melodráma a független filmesektől elnyerte a legjobb film, a legjobb rendezőnek járó díjat, főszereplőjének, Jean Dujardinnek ítélték oda a legjobb színésznek járó díjat, Guillaume Schiffman pedig megkapta a legjobb operatőrnek járó elismerést is.
A film készítői egyenesen a César-díj párizsi átadójáról érkeztek Los Angelesbe, a repülőtérről rendőri kísérettel hajtottak Santa Monicába, hogy időben ott lehessenek a díjátadón.
A legjobb női főszereplő Spirit Awards díját kapta meg Michelle Williams, aki Marilyn Monroe-t alakítja az Egy hét Marilynnel című filmben. A Kezdők című vígjátékban nyújtott alakításáért a 82 éves Christopher Plummer a legjobb férfi mellékszereplőnek járó elismerést vehette át.
A Spirit Awards díjjal a kisköltségvetésű produkciókat jutalmazzák. A jelölés feltétele, hogy a filmeknek legyen eredeti, provokatív mondanivalója, és finanszírozásuk bizonyos százaléka a hollywoodi stúdiórendszeren kívülről származzon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?