Új klippel jelentkezik a Spliff 447

<p>A komáromi Spliff 447 számára kiemelkedően sikeres volt a tavalyi év. Próbák, koncertek, klipforgatás &ndash; mintegy mellékesen pedig egy &bdquo;beatang jó&rdquo; himnuszt is írtak a Gombaszögi Nyári Tábornak. A fiúk viszont nem lazsálnak: a napokban új klippel jelentkeznek. A zenekar szintlépésre készül, komoly terveik vannak az idei évre is. Kovács Lászlóval, a banda hegedűsével beszélgettünk.</p>

Külső nézőpontból úgy tűnik, hogy 2016 kiemelkedően sikeres volt a banda életében. Egyetértesz?

Igen, ezért is van most egy kis csend a zenekar életében, mert úgy gondoltuk, hogy visszavonulunk, és nekiállunk egy új dolognak. Új számokat szeretnénk írni, új klipeket csinálni, hogy az idei nyárnak még nagyobb elánnal tudjunk nekivágni. Tavaly elég sok minden összejött, amire nem is számítottunk, de nagyon örültünk neki. Sokszor felléptünk Komáromban és környékén, idén ezt a kört szeretnénk kibővíteni.

A Facebook-oldalatokon jeleztétek, hogy új klip forgatásán dolgoztok. Erről mit lehet tudni?

A klipen szeptember elején kezdtünk el dolgozni, ez egy teljesen új szám lesz, amit eddig nem hallhatott senki. Amit elmondhatok róla, az az, hogy teljesen más, mint az eddigi klipjeink, teljesen más a koncepciója. Izgatottak vagyunk, mert nagyon jó volt dolgozni rajta. Angyal Gáborral forgattunk, először dolgoztunk vele, de reméljük, hogy nem utoljára. Az egész forgatás egy stúdióban zajlott, beállított hátterekkel és színekkel. Volt egy alapkoncepciónk, de a végeredmény a munka során bontakozott ki. Amiben eltér az eddigi klipektől, hogy mind az öten megjelenünk, de nem a klasszikus „zenélős” értelemben, hanem egy kicsit elvontabb képekben.

A szám címe tudható?

Annyira friss a dolog, hogy még csak munkacímek vannak. Annyit elmondhatok róla, hogy eredetileg egy koprodukcióként indult, de ez végül nem jött össze. Ahogy megírtuk, tudtuk, hogy ehhez egy klipet is szeretnénk. Az egyik dolog hozta a másikat. Ami talán kuriózum, hogy a számot Angliában keveri nekünk egy srác, aki az elektronikus zenében van otthon. Ez azért van így, hogy a hangzásvilág változzon egy kicsit. Elektronikus fílinget szerettünk volna elérni, élő hangszerekkel.

Mikorra várható a klip megjelenése?

Szándékosan nem határoztunk meg konkrét dátumot, mint eddig. Február közepe és március eleje között szeretnénk megjelentetni, egyfajta meglepetésként. A Facebook-oldalunkon fogjuk bejelenteni.

Mivel készültök még idén?

Az a tervünk, hogy összeállítunk egy koncertprogramot, ami több dolgot foglal magába. Ne csak az legyen, hogy van tizenkét számunk és megyünk fellépni, hanem szeretnénk egy komplex stábot felépíteni: hangmérnökkel, fénytechnikussal stb. A turnét egy színházi előadás mintájára képzeljük el, mint valamit, ami az elejétől a végéig meg van tervezve. Hívnánk vendégzenészeket és vokalistákat is. Fejlődni akarunk, egy szinttel magasabbra szeretnénk emelni az egészet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?