Új Dráma fesztivál

Pozsony |

<p>Május 17. és 21. között tartják a Hviezdoslav Városi Színházban az Új dráma / New Drama elnevezésű kortárs színházi fesztivált, melyen hat hazai színház előadását láthatja a közönség.</p>

A hetedik évfolyamába lépő színházi szemle vendégként a szlovén kortárs drámát fogadja majd: felolvasó színházi előadással és a Szlovén dráma című kötet bemutatásával. Ehhez társul a magyar színházi életben is ismert Oliver Frljić rendező által színpadra állított És legyen átkozott, ki elárulja saját hazáját! című darab a ljubljanai Szlovén Fiatalok Színháza előadásában. A cím az egykori jugoszláv himnusz sorát idézi, s ez nem véletlen: az előadás Jugoszlávia szétesésével foglalkozik.

A szemle plakátja is kifejező. A népszámláláshoz igazodva, a plakáton is egy táblázatos formájú kérdőív látható, azzal a felirattal, hogy: az új drámát is érdekli ön. Ami arra utal, hogy – miként az állam – a dráma is érdeklődik az ember, a néző iránt, azt jelenítve meg a világot jelentő deszkákon, ami a ma emberét foglalkoztatja.

A hat versenyelőadás között lesz verses adaptáció Milan Rúfus költészete alapján, lesz mozgásszínház és felnőtteknek szóló bábelőadás is – az első erotikus bábelőadás Gejza Dezorz társulata megjelenítésében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?