Tűzijáték új elemekkel

Budapest/Ópusztaszer. Kizárólag magyar zeneszerzők művei szólnak majd aláfestésként az augusztus 20-ai budapesti tűzijáték alatt, amelynek különlegessége egy másfél kilométer átmérőjű gömb lesz. A program nyitányaként harminc íjász égő nyílvesszőket lő ki az Erzsébet hídról a folyó irányába.

Budapest/Ópusztaszer. Kizárólag magyar zeneszerzők művei szólnak majd aláfestésként az augusztus 20-ai budapesti tűzijáték alatt, amelynek különlegessége egy másfél kilométer átmérőjű gömb lesz. A program nyitányaként harminc íjász égő nyílvesszőket lő ki az Erzsébet hídról a folyó irányába. Emellett uszályok állnak majd a Parlament előtt és a Lágymányosi hídnál, azokról is lőnek fel különböző pirotechnikai eszközöket. Mintegy negyven kamionnyi anyagot használnak fel, ez több mint 40 ezer rakétát jelent. A projektvezető kiemelte: még soha nem láttak Magyarországon akkora „bombát”, amekkorát a tűzijáték érdekességeként az idén lőnek fel: a másfél kilométer átmérőjű, gömböt formázó lövedék 3-4 ezer méter magasságban robban szét. Emellett mintegy száz olyan pirotechnikai újdonságot alkalmaznak, ami szintén nem volt még látható Magyarországon.

Huszonötödik alkalommal rendeznek ünnepséget államalapító Szent István király tiszteletére augusztus 20-án az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. A központi ünnepséget az Árpád-emlékműnél délelőtt 10 órai kezdettel tartják. Az ünnepi program a magyar kultúra sokszínűségét fejezi ki, emellett lehetőséget nyújt a velünk évszázadokon át együtt élő népek kultúrkincsének bemutatására. A skanzenben és a lovas pályán folyamatosan zajlanak a szabadidős programok. Ezen a napon az emlékpark látogatása ingyenes, csak a Feszty-körképre és a lovas pályára kell belépőt váltani. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?