Túl közeli rokon

Bob és Walt, mint két igazi jó testvér, minden percüket együtt töltik, bár ha akarnák se tehetnének másként, mivel egy születési rendellenesség folytán az oldaluknál összenőttek. Amit más fogyatékosságnak tekint, őket egyáltalán nem zavarja, sőt különbözőségeik ellenére nagyon jó párost alkotnak.

Bob és Walt, mint két igazi jó testvér, minden percüket együtt töltik, bár ha akarnák se tehetnének másként, mivel egy születési rendellenesség folytán az oldaluknál összenőttek. Amit más fogyatékosságnak tekint, őket egyáltalán nem zavarja, sőt különbözőségeik ellenére nagyon jó párost alkotnak. Bob (Matt Damon) ugyan valósággal reszket a szerepléstől, mégis beleegyezik, amikor a színészi karriere vágyó Walt (Greg Kinnear) Hollywoodban akarja kipróbálni magát. Némi szerencsének és egy szerződése alól kibújni akaró dívának (Cher) köszönhetően a testvérek hamar felkapott sztárokká válnak, ám a magába húzódó Bobnak egyre kevesebb kedve van azt az utat járni, amit Walt.

Ha Peter és Bobby Farrelly neve kerül szóba, a moziba járók egy része heves utálattal, a másik egy merész poén jóízű felidézésével reagál. A WC-humor két feltétlen híve hírhedt arról, hogy filmjeikben (pl. Én és én meg az Irén) szívesen sütnek el vicceket fogyatékosokról, ezen pedig érthető módon nem mindenki tud nevetni. A dologgal szerintem igazából nincs semmi baj, amíg a fiúk mindezt rosszindulat nélkül, jó humorral teszik, de ha csak az egyik kitételnek nem tudnak teljességgel megfelelni, abból komoly kellemetlenségek következhetnek. Néha korábban is rezgett az a képzeletbeli léc, ám hogy olyan csúnyán leverik, mint a Túl közeli rokonban, arra mégse lehetett számítani.

Az alapötlet, ha úgy tetszik, ismét tabudöntögető, ám ezúttal maguk a készítők azok, akik nem tudnak mit kezdeni vele. Farrellyék görcsösen próbálják humorosan megközelíteni a sziámi ikrek furcsa mindennapjait és az egyetlen, amit ki tudnak hozni belőle, hogy milyen jópofa az, ha két összenőtt ember teszi ugyanazt, amit egy átlagos. Gyenge a forgatókönyv és tökéletlen a szereposztás, ami pedig kezdetben csupán középszerű, az végül kínzóan rossz lesz.

A filmben igen kevés az értékelhető momentum, de ezek közé sorolható Cher önironikus fellépése. Ha kicsit többet lenne jelen, talán miatta érdemes lenne végigszenvedni a majdnem két órás filmet, így viszont csak azt tudom mondani, hogy a nevetésre vágyók inkább válasszanak valami mást. (mozinet)

Túl közeli rokon (Stuck on You), színes, amerikai film 2003, 118 perc. Rendezte: Bobby Farrelly, Peter Farrelly, Szereplők: Greg Kinnear, Matt Damon, Cher, Eva Mendes, Seymour Cassel

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?