Továbbra is háttérben

Gyakran előfordul, hogy a szakma dicshimnuszokat zeng egy-egy zenekarról, a közönség azonban nem mutat irántuk érdeklődést. Többé-kevésbé elmondható ez a sunderlandi The Futureheads nevű kvartettről is.

Gyakran előfordul, hogy a szakma dicshimnuszokat zeng egy-egy zenekarról, a közönség azonban nem mutat irántuk érdeklődést. Többé-kevésbé elmondható ez a sunderlandi The Futureheads nevű kvartettről is. Ha a zenészek az első, tökéletes dalokat felvonultató lemezükre nem rakják fel a Hounds Of Love című Kate Bush-sláger izgalmas átdolgozását, a kutya sem ismerné őket. De mivel felrakták, így együttesük neve már ismerősen cseng, ám népes rajongótábort egyelőre nem sikerült verbuválniuk.

2004 eleje óta számtalan angol gitárzenekar tűnt fel. Közös bennük, hogy a legfőbb inspirációt a hetvenes és nyolcvanas évekbeli new wave, punk és poszt-punk jelenti számukra. A közülük kétségkívül kiemelkedő The Futureheads 2004 októberében megjelent első, cím nélküli albumára csak tavaly tavasszal figyelt fel a közönség, miután az említett Hounds Of Love átdolgozása slágerré vált. A lemezen a Jam energikus, dühös, egyben dallamos pop-punkjának és az XTC neurotikus zenei világának hatása figyelhető meg leginkább. A zenészek a két példakép hangzását amerikai indie rockkal fűszerezték meg. Sokan úgy vélik, hogy ők jelenítik meg legjobban azt a dühöt és neurózist, amelyet a mai fiatalok egy jelentős csoportja érez Tony Blair Nagy-Britanniájában. A The Futureheads második korongja News And Tributes címmel május 29-én jelent meg. A tempója kissé lassúbb, a zene kifinomultabb. Kiemelkedik róla az ötvenes évek zenei világát idéző Thursday című felvétel és a la-la-lázó vokálra épülő Skip To The End című első kislemezdal. Az albummal mindössze egy baj van: hiányzik róla az újabb átdolgozás… Félő, hogy az együttes még az első sikerét sem tudja vele megismételni. (pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?