Tovább fokozódó amerikai uralom

Az elmúlt hetekben olyan dolog történt, amelyre nagyon ritkán adódik példa. Beyoncé dala, a Crazy In Love mind Amerikában, mind Angliában listavezető lett, és az énekesnő mindkét zenepiac nagylemezlistáját is vezette. A Destiny’s Child énekesnőjének szólókarrierje nem is indulhatott volna fényesebben.

Az elmúlt hetekben olyan dolog történt, amelyre nagyon ritkán adódik példa. Beyoncé dala, a Crazy In Love mind Amerikában, mind Angliában listavezető lett, és az énekesnő mindkét zenepiac nagylemezlistáját is vezette. A Destiny’s Child énekesnőjének szólókarrierje nem is indulhatott volna fényesebben. Ennek tükrében sokan máris temetik az együttesét, mondván: aki ilyen sikeres szólóban, nem fog visszatérni a társaihoz. Mint ismert, a Destiny’s Child tagjai az év végéig vannak alkotói szabadságon, a jövő év elején stúdióba kellene menniük, hogy elkészítsék a következő nagylemezüket. Legalábbis ezt nyilatkozta Mathew Knowles, az együttes menedzsere. Ezzel szemben lánya, Beyoncé azt állítja, hogy csak 2004 szeptemberében folytatódik a csapat pályafutása...

Amerikában a helyzet változatlan, továbbra is a hazai előadók és zenekarok uralják a listákat. Az összesítések élén sincs változás, a kislemezek rangsorát még mindig Beyoncé slágere, a Crazy In Love vezeti, míg a nagylemezek összesítésének csúcsán második hete Ashanti áll a második albumával. Az r&b énekesnő Chapter II című lemeze beváltotta a hozzá fűzött reményeket, már a megjelenés hetében több mint 300 ezer példány kelt el belőle, és mostanra aranylemez lett, amely legalább félmillió eladott példányszámot jelent. Ashanti első albuma a tavalyi év egyik legsikeresebb kiadványa volt Amerikában, de a világ többi részén is megkedvelték a fiatal énekesnőt, aki az idei Grammy díjkiosztón az Ashanti című lemezével kiérdemelte a legjobb r&b-albumnak járó szobrocskát. Ám sokan úgy gondolták, hogy sikere nagyrészt a szexis alakjának köszönhető, és néhány hónap múlva mindenki el fogja felejteni őt. Igencsak hatásosan cáfolt rájuk Ashanti.

A nagylemezlista második helyén Beyoncé található, akinek szólólemeze, a Dangerously In Love éppen hogy csak megelőzte a bronzérmes pozícióba viszszatért Evanescence albumát.

Már a kislemezlista második helyén tanyázik Lil’ Kim aktuális slágere, amiben nagy szerepe van a vendégrappernek, korunk egyik legsikeresebb sztárjának, 50 Centnek. A két előadó azonban éppen háborúzik egymással, 50 Cent ugyanis erősen belegázolt Lil’ lelkivilágába. A közelmúltban a rapper érdekes nyilatkozatot tett: „Régebben azt hittem, hogy Lil’ egy igazi, belevaló dögös csirke, de valami nagyon nem stimmel vele. Megismertem, és rájöttem, hogy ő is csak egy műtyúk.” Nem csoda, hogy Lil’ megsért#dött... Ennek ellenére a rapperlány sokat köszönhet 50 Centnek. Aktuális albuma, a La Bella Mafia a megjelenése után nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mindössze néhány hétig szerepelt az élvonalban, az első kislemezdalból, a The Jump Off címűből sem lett sláger. Az új dalt, a Magic Stick címűt viszont megkedvelte a közönség, ami nagyrészt a közreműködő 50 Centnek köszönhető, és így Lil’ albuma iránt is megnőtt a kereslet. Igaz, az élvonalba nem tért vissza, de már egy ideje az ötven legkelendőbb album között szerepel, és már nincs messze a platinalemez státustól. 50 Cent nevével a tengerentúlon jelenleg bármi eladható, így azután mindenki vele szeretne énekelni. Lil’ Kimnek is bejött!

A nagylemezeladási lista első húszas mezőnyében két újdonság található. Közülük mindenképpen meg kell említeni Thalia saját nevét viselő lemezét, amely a tizenegyedik helyen debütált. A világhírű mexikói színésznő új fejezetet nyitott zenei és magánéletében egyaránt. A zenei világ egyik legnagyobb szaktekintélye, Tommy Motolla személyében megtalálta az igazit, és zenéjében is merész stílusváltás történt. Nem a tőle megszokott latin dallamokat hallhatjuk az új albumán, hanem valódi angol nyelvű r&b dalokat, így az év sikerlemeze lehet. Ennek első kislemezslágere, az I Want You, amelyet Thalia az ismert fekete rapsztárral, Fat Joe-val duettben énekel. A dalhoz készített videoklip a nyár egyik leglátványosabb színfoltja a zenei csatornák kínálatának, és a felvétel a héten tizenegy pozíciót javítva már a huszonhetedik helyen szerepel az amerikai kislemezlistán. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?