Tom Cruise visszavonul

Eredetileg magának szánta a főszerepet Tom Cruise a The War Magician című második világháborús filmben, de a színész úgy döntött, hogy inkább a háttérbe húzódik, és csak producerként fogja felügyelni a mozit, amelyet Peter Weir rendez, és amely egy bűvészből lett háborús hősről szól.

Eredetileg magának szánta a főszerepet Tom Cruise a The War Magician című második világháborús filmben, de a színész úgy döntött, hogy inkább a háttérbe húzódik, és csak producerként fogja felügyelni a mozit, amelyet Peter Weir rendez, és amely egy bűvészből lett háborús hősről szól.

Cruise és producertársa, Paula Wagner még évekkel ezelőtt vásárolta meg David Fisher a The War Magician könyvének megfilmesítési jogait, de csak nemrég kezdtek hozzá a projekt előkészítéséhez: a Jurassic Park 3. és az Alexander The Great hétszámjegyű összegért megvásárolt forgatókönyvét jegyző Peter Buchman elkészítette az adaptációt, és sikerült megtalálni a megfelelő rendezőt, Peter Weirt (A kis szemtanú, Holt költők társasága, Truman Show), aki nemrég fejezte be a Kapitány és katona: A világ túlsó oldalán (Master and Commander (The Far Side of the World)) című film forgatását Russell Crowe-val a főszerepben.

Fisher könyve szerint a The War Magician főhőse, az eredeti szakmáját tekintve színpadi illuzionista Jasper Maskelyne fontos szerepet játszott Rommel tábornok észak-afrikai támadásának megállításában: álkikötő építésével mentett meg a németek éjszakai légibombázásaitól egy britek által ellenőrzött kikötőt, a Szuezi-csatornánál a náci repülőgépeket elriasztó keresőfényekkel és a német pilótákat elvakító tükörrendszerrel óvta a brit katonákat. Emellett sikeresen álcázta a brit fegyverzetet, illetve olyan álfegyvereket és álberendezéseket készített, amelyektől a valóságosnál erősebbnek és jobban felszereltnek tűntek az angol csapatok. (cm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?