Több mint 700 millió dollárt költöttek tavaly Star Wars-os játékokra az amerikaiak

<p>Hétszázmillió dollárnál &nbsp;is többet költöttek tavaly az amerikaiak a Star Wars - Az ébredő Erő című kasszasikerhez kötődő játékokra, amelyek az Egyesült Államok játékiparának legnagyobb befutói lettek a 2015-ös évben.</p>

Az NPD Group piackutató cég szerint a Kylo Ren-fénykardok, BB-8 droidok és Ezeréves Sólyom-modellek több pénzt hoztak a konyhára, mint a Jurassic World, a Minyonok és a Bosszúállók: Ultron kora című filmekhez kötődő játékok együttesen.    A játékeladások 6,7 százalékkal növekedtek tavaly az Egyesült Államokban, összesen 19,4 milliárd dolláros bevételt produkálva, ami az elmúlt évek egyik legerősebb eredménye.    A mások mellett a Hasbro és a Mattel által gyártott új Csillagok háborújás játékokat szeptember 4-én, az új epizód mozikba kerülése előtt kezdték értékesíteni.    A Disney múlt héten jelentette be, hogy hamarosan újabb tematikus játékok és gyűjthető figurák kerülnek a boltokba szerte az Egyesült Államokban. Az új termékek között sok Rey-figura is lesz, mivel a vásárlók egy része nehezményezte, hogy a 7. epizód női főszereplője igencsak alul van reprezentálva a játékboltok polcain.    A Disney szándékosan visszatartotta a Reyhez kötődő termékek egy részét, hogy ne áruljon el túl sokat a filmről. A vállalat ugyanakkor kissé alul is becsülte a karakter népszerűségét, a film bemutatóját követően ugyanis a Rey-figurákat valósággal elkapkodták a játékboltokból.    A Star Wars - Az ébredő Erő öt hét alatt Észak-Amerikában minden addigi rekordot megdöntve 861 millió dolláros, az egész világon 1,88 milliárd dolláros jegyárbevételt hozott. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?