Tavasszal tér vissza az Oasis

Lassan már senki sem veszi komolyan a Gallagher fivéreket, annyiszor eltolták új lemezük megjelenésének dátumát. Noel legutóbb azt nyilatkozta, hogy az album 2005 tavaszán biztosan a boltokba kerül.

A kiadójuk nem sürgeti őket, mivel előző lemezeikkel már bizonyítottak. A fiúk eredetileg kora ősszel akarták kiadni az új anyagot. A Death In Vegas nevű producercsapattal dolgoztak, ám az elkészült dalokkal nem voltak elégedettek, és mivel a felvételek a Glastonbury fesztiválon is negatív visszhangot kaptak a rajongóktól és a szakmabeliektől egyaránt, ezért a kukában landoltak. „Felvettük a megírt dalokat, de ezek nekünk és a közönségnek sem tetszettek, így elölről kezdtük a munkát. Mostanra megint elkészült néhány szám, és gőzerővel dolgozunk tovább. A The Importance Of Being Idle című a kedvencem, véleményem szerint még soha nem sikerült ilyen jó számot írnom. A dalszerzésből a zenekar többi tagja is kiveszi a részét. A legtöbb ötlete Liamnek van. Sokszor teljesen elképedünk azon, hogy mire képes” – nyilatkozta egy angol magazinnak Noel Gallagher. Hamarosan Los Angelesbe utaznak, az amerikai városban készülnek a stúdiófelvételek. S ha már ott járnak, megpróbálják rábeszélni Ringo Starr-t, hogy legalább egy dal erejéig vendégszerepeljen az albumon. „Van egy számunk, amely bármennyire is furcsán hangzik, teljesen olyan, mintha a The Beatles írta volna. Azt szeretnénk, ha Ringo közreműködne a dalban. Reméljük, elfogadja a felkérést” – nyilatkozta Noel. Egyébként az élő legenda fia, Zak dobol Gallagherék zenekarában, így már csak ebből kifolyólag is van esély arra, hogy a papa igent mondjon a felkérésre. Noel elárulta azt is, hogy az új korong boltokba kerülését követően azonnal turnéra indulnak.

A fivérek az idén ünnepelték a debütáló Oasis-lemez, a Definitely Maybe megjelenésének tizedik évfordulóját. Sokak szerint a nemrég ismét piacra dobott album az évek során semmit sem veszített az aktualitásából. „Sok zenekar nem kimondottan büszke a tíz évvel ezelőtti dalaira, mi azonban úgy gondoljuk, hogy az első lemezünk mind a mai napig megállja a helyét” – nyilatkozta Noel. A zenész a közelmúltban egy tengerentúli lapban visszatekintett az Oasis kezdeti éveire. Elmondása szerint három együttes zenéje volt rájuk nagy hatással. „Mindenképpen meg kell említeni a Sex Pistols-t, amely nélkül feltehetően el sem kezdtünk volna zenélni. Rajta kívül a The Beatles és Ian Brown zenekara, a The Stone Roses volt ránk nagy hatással” – mondta. Ennek tudatában nem meglepő, hogy Noel közreműködik Ian Brown szeptemberben megjelent szólólemezén. A Keep What Ya Got című dal megírásában segített a nagy példaképének. A két manchesteri zenész régóta ismeri egymást, és már korábban is felmerült a közös munka lehetősége, erre azonban csak most került sor. (pj, z)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?